10 januari 2020

Vrouwen zonder genade van Camilla Läckberg

Deze novelle werd mij door Kobo Plus aangeraden en na het lezen van een paar recensies besloot ik er voor te gaan. Het was lang geleden dat ik een boek van Camilla Läckberg las, tijd voor een hernieuwde kennismaking.

Drie vrouwen in Zweden vertellen hun verhaal. Ze zijn niet gelukkig. Journaliste Ingrid ontdekt dat haar man vreemdgaat. Lerares Birgitta wordt mishandelt door haar man en de Russische Victoria hoopte een droomleven te hebben in Zweden, maar wordt gebruikt als slavin door haar man.

Psychologische thrillernovelle

De drie vrouwen zitten vast in hun huwelijk, ze willen vrij zijn. Ze spreken online af om ieder één echtgenoot te vermoorden. Dit loopt in de praktijk natuurlijk anders dan bedacht. Het verhaal heeft voornamelijk psychologische spanning. Het is interessant om te lezen hoe en waarom iemand gedreven kan worden tot moord.

De hoofdstukken zijn heel erg kort, soms maar een halve pagina op mijn e-reader. In een no time heb je dit boek dan ook uit. Ik had trouwens het idee dat er meer aandacht was voor Ingrid en Victoria en wat minder voor Birgitta. Dat was jammer, want ik wou juist meer weten over Birgitta.

Hoewel ‘Vrouwen zonder genade’ geen slecht boek is, vind ik haar boeken uit de ‘Fjällbacka-serie’ toch beter uitgewerkt dan deze novelle.