15 oktober 2022

Pompoensoep en vallende bladeren

Ik las dit weekend de herfstige feelgood-novelle van de Vlaamse schrijfster Jolien de Pauw! Een kort en krachtig verhaal!

Jennie haat Halloween en als lezer kom je er na het eerste hoofdstuk al achter waarom. Maar ze komt er niet onderuit, elk jaar wordt in haar omgeving actief Halloween gevierd. Ze haat zelfs pumpkin spice latte! Dit komt allemaal door haar ex en wat hij haar aangedaan heeft. Veel liever wandelt en knuffelt Jennie met haar hondje Coco. Dit jaar wordt ze toch overgehaald om te helpen met Halloween en maakt ze pompoensoep. Maar ze gaat ook flink onderuit…

Van dit verhaal krijg je een echt herfstgevoel

Ik vind het knap dat Jolien de Pauw een echte herfstsfeer heeft gevangen in haar novelle. De sfeer is beeldend en levendig en je ruikt bijna de geur van de bladeren. Het verhaal is erg kort, maar als lezer zit je al meteen in het verhaal. De verhaallijn is vrij voorspelbaar, maar dit wordt goed gemaakt door grappige dialogen, komische situaties en een leuke schrijfstijl. Na zo’n drie kwartier had ik het verhaal al uit!

Jolien de Pauw is onder andere bekend van ‘Verliefd in Verona’ en ‘Flirt in Florence’. ‘Pompoensoep en vallende bladeren’ was mijn eerste kennismaking met haar werk.