Ritueel van Isa Maron

Ritueel coverLaat ik maar gelijk eerlijk beginnen: stiekem was ik heel blij dat ik ‘Ritueel’ uit had. Ik vond het geen slecht boek, zeker niet! Maar ultiem spannend was het ook weer niet.

‘Ritueel’ is het derde boek in de serie ‘De Noordzee moorden’. Kyra Slagter is nog steeds bezig met haar vermiste zus Sarina en komt ook in dit deel weer wat meer te weten. Maud krijgt te maken met een gruwelijke zaak, waarin er schedels worden gevonden in de tuin van een huis wat net verkocht is. Al snel focust de politie zich op de vorige bewoners: de familie Demsterwold.

Daarnaast volgen we ook de gedachtes van de moordenaar en krijgen we weer wat meer te weten over Sarah, het meisje wat nu in  Engeland woont. Maud focust zich op de zaak met de schedels in de tuin en ondertussen houdt ze Kyra op de hoogte over ontwikkelingen rondom haar zus. Kyra is nog steeds heel gedreven met haar studie en met de vermissing rondom haar zus Sarina. Daarnaast krijgt ze privé ook wat moeilijke momenten te verwerken, waarbij zwijgen nog de beste optie lijkt.

Er gebeurde heel wat in ‘Ritueel’. Isa Maron schuwt gruwelijkheden niet en kan prettig schrijven, daar ben ik zeker positief over! Toch bleef het allemaal maar wat voortduren. Het leek alsof dit boek 800 pagina’s had, ik kwam er niet in vooruit… Het hielp ook niet echt dat er te snel geswitcht werd tussen de vele verhaallijnen.

‘IJskoud’ las ik in december 2014, toch weer even geleden voor mij en ik denk zelf dat ik daardoor wat minder grip op het verhaal kreeg. Alsof je een spannende tv-serie kijkt, vervolgens anderhalf jaar wacht en dan weer er in springt. Het blijft dan een goede serie, maar je bent de feeling even kwijt, je moet er weer in komen. Laat je daar niet door weerhouden, want ik heb ook heel veel recensies gelezen van lezers die dit niet zo ervaren. Dit is echt geheel persoonlijk en ik denk dat het ook veel scheelt als je de delen achter elkaar leest.

Ik vond het begin van ‘Ritueel’ erg sterk en was ook nieuwsgierig naar het verloop. Ook was het leuk om weer over Kyra te lezen, want ik mag haar graag als personage. Ik vind het ook heel origineel dat Isa Maron waargebeurde feiten vermengt met fictie. Achter gesloten deuren gebeuren de meest gruwelijke zaken. Ik vind het goed en sterk dat Isa Maron dit durft te verweven in haar boeken. Wat fictie is en wat werkelijkheid is blijft netjes in het midden.

‘Galgenveld’, ‘IJskoud’ en ‘Ritueel’hebben we nu gehad. Het wachten is nu op het laatste deel in deze serie. Het deel waar alles bij elkaar gaat komen en we antwoorden krijgen op vragen die we al stellen sinds het eerste deel. Ik kijk er oprecht naar uit! Ik heb namelijk mijn hoop op het laatste deel gezet 🙂


Reageer op: Ritueel van Isa Maron

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten