Robert van Robert ten Brink

robert coverRobert ten Brink hoef ik jullie niet voor te stellen. We kennen hem allemaal wel en ik denk dat iedereen wel eens een programma van hem gezien heeft. Van Lingo tot All you need is love en niet te vergeten Weekend Miljonairs.

Robert is ook bekend als columnist bij tijdschrift Vriendin. Jarenlang las ik over hem en zijn vrouwengezin. Met maar liefst vijf dochters, was er altijd wel iets te beleven bij hem thuis. Het gezin is ook bekend van de Liga reclames en dochter Charlotte is zangeres. De columnbundel Robert is een verzameling columns van de afgelopen vijftien jaar.

Omdat ik via via al jaren de Vriendin lees, had ik al heel veel columns van Robert gelezen. Toen hij begon ging jongste dochter Suus nog maar pas naar school. Nu zijn al zijn dochters volwassen en sommige zijn zelfs al moeder. Robert schrijft in korte stukjes over het wel en wee thuis, maar ook over zijn werk op televisie.

Het is altijd leuk om een kijkje in andermans leven te krijgen en Roberts gezin met vijf dochters is natuurlijk wel heerlijk column-materiaal. Ik hoopte dat in deze bundel de leukste columns zouden staan van vroeger, maar al snel schakelt Robert een aantal jaar vooruit in deze bundel. Hij schrijft bijvoorbeeld over dochter Charlotte die meedoet aan een talentenjacht op tv, maar waarna de bladen van alles schrijven over de zogenaamde kruiwagen. Hij schrijft over vakanties, maar ook over de ontelbare kinderfeestjes die hij en zijn vrouwen moesten organiseren. Ook over zijn avontuur bij De Toppers is een column gewijd.

Helaas stonden de leukste columns, die ik me nog goed kon herinneren, niet in de bundel. Begrijpelijk, want dan zou het een hele omnibus worden, maar jammer vond ik het wel. De stukjes waarin Suus nog klein is, over kat Gordijn die dure brokken moest eten en daarna geen goedkope blikjes meer wou. Dat weet ik allemaal nog goed en min of meer had ik me wel verheugd op het teruglezen van die stukjes. Maar goed, uiteindelijk is deze columnbundel zeker zo leuk zonder deze stukjes.

Kijk jij wel eens naar programma’s van Robert ten Brink?


1 reactie

  • 26 juni, 2016 om 22:33
    Anneke van Dijken zegt:

    Ik ken Robert al sinds hij jaren geleden het Jeugdjournaal presenteerde en sindsdien kijk ik geregeld een programma van hem als hij op tv is. De collumns van hem in Vriendin mag ik ook heel erg graag lezen. Het boek lijkt me dan ook heel leuk.

    Ikhartje(1) deze reactie

    Anneke van Dijken Beantwoorden

Reageer op: Robert van Robert ten Brink

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten