26 juni 2016

Robert van Robert ten Brink

Robert ten Brink hoef ik jullie niet voor te stellen. We kennen hem allemaal wel en ik denk dat iedereen wel eens een programma van hem gezien heeft. Van Lingo tot All you need is love en niet te vergeten Weekend Miljonairs.

Robert is ook bekend als columnist bij tijdschrift Vriendin. Jarenlang las ik over hem en zijn vrouwengezin. Met maar liefst vijf dochters, was er altijd wel iets te beleven bij hem thuis. Het gezin is ook bekend van de Liga reclames en dochter Charlotte is zangeres. De columnbundel Robert is een verzameling columns van de afgelopen vijftien jaar.

Omdat ik via via al jaren de Vriendin lees, had ik al heel veel columns van Robert gelezen. Toen hij begon ging jongste dochter Suus nog maar pas naar school. Nu zijn al zijn dochters volwassen en sommige zijn zelfs al moeder. Robert schrijft in korte stukjes over het wel en wee thuis, maar ook over zijn werk op televisie.

Het is altijd leuk om een kijkje in andermans leven te krijgen en Roberts gezin met vijf dochters is natuurlijk wel heerlijk column-materiaal. Ik hoopte dat in deze bundel de leukste columns zouden staan van vroeger, maar al snel schakelt Robert een aantal jaar vooruit in deze bundel. Hij schrijft bijvoorbeeld over dochter Charlotte die meedoet aan een talentenjacht op tv, maar waarna de bladen van alles schrijven over de zogenaamde kruiwagen. Hij schrijft over vakanties, maar ook over de ontelbare kinderfeestjes die hij en zijn vrouwen moesten organiseren. Ook over zijn avontuur bij De Toppers is een column gewijd.

Helaas stonden de leukste columns, die ik me nog goed kon herinneren, niet in de bundel. Begrijpelijk, want dan zou het een hele omnibus worden, maar jammer vond ik het wel. De stukjes waarin Suus nog klein is, over kat Gordijn die dure brokken moest eten en daarna geen goedkope blikjes meer wou. Dat weet ik allemaal nog goed en min of meer had ik me wel verheugd op het teruglezen van die stukjes. Maar goed, uiteindelijk is deze columnbundel zeker zo leuk zonder deze stukjes.

Kijk jij wel eens naar programma’s van Robert ten Brink?

1 reactie

  • 26 juni, 2016 om 22:33
    Anneke van Dijken

    Ik ken Robert al sinds hij jaren geleden het Jeugdjournaal presenteerde en sindsdien kijk ik geregeld een programma van hem als hij op tv is. De collumns van hem in Vriendin mag ik ook heel erg graag lezen. Het boek lijkt me dan ook heel leuk.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: