Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt

rode sneeuw in december coverIk had niet verwacht dat ik deze dikke pil zo snel uit zou lezen. Ik vond het een prachtig verhaal! Was er ook helemaal stil van…

Rode sneeuw in december speelt zich af in Nederland tijdens de Tachtigjarige oorlog. Nederland in de 16e eeuw dus. We volgen Willem van Oranje en zijn strijd tegen Spanje. En we volgen ook het gezin van Lideweij en  later haar dochter Isabella. Het verhaal rondom Lideweij vind ik zelf interessanter om te volgen, maar Simone van der Vlugt weet op toegankelijke wijze ook het verhaal rondom Willem van Oranje boeiend te houden.

Er gebeurd ontzettend veel in dit boek: een beeldenstorm, opstanden, massamoord en ook een executie op de brandstapel die uitvoerig wordt beschreven. Daarnaast hebben de personages ook nog genoeg zorgen in hun eigen leven en sluipt de gevaarlijke ziekte ‘de pest’ ook nog eens rond…

Het boek is een reis door Nederland in de 16e eeuw. De locaties worden sfeervol en beeldend besproken en ik merk dat Simone veel tijd en energie in de research heeft gestopt! Naarden, Leiden, Amsterdam en Breda spelen een grote rol in dit verhaal. Niet alleen de locaties worden beeldend omschreven, maar ook de situaties.

Het is een boeiende en interessante roman! Een verhaal wat ik niet snel meer zal vergeten en onbewust heb ik veel geleerd over die slopende Tachtigjarige oorlog. Sommige passages waren vrij heftig. Zoals de schokkende passage die zich afspeelt in de kerk van Naarden, die blijft me nog wel even bij!


6 reacties

 • 27 juni, 2012 om 21:17
  Joke zegt:

  Ik ben toevallig Jacoba, dochter van Holland (over Jacoba van Beieren) aan het lezen, van dezelfde schrijfster. Ben nog niet zo ver, maar belooft ook veel goeds! Speelt wat eerder, in de 15e eeuw en naast het verhaal van een dappere jonge vrouw is het ook de geschiedenis van de Hoekse en Kabeljauwse twisten.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joke Beantwoorden

 • 27 juni, 2012 om 22:02
  Leesdame zegt:

  Ja, die heb ik al eens gelezen. Was ook een mooie historische roman!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 28 juni, 2012 om 08:58
  Sassie zegt:

  Deze wil ik ook zeker nog eens lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sassie Beantwoorden

 • 30 juni, 2012 om 19:51
  Theetante zegt:

  Ooit studeerde ik geschiedenis dus dit boek lijkt me wel wat!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Theetante Beantwoorden

 • 1 juli, 2012 om 20:45
  Sanne zegt:

  Twee keer ben ik voorbij dit boek gelopen in de bieb, omdat ik niet teveel mocht meenemen.
  Misschien dat ik em de volgende keer toch maar meeneem…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sanne Beantwoorden

 • 3 juli, 2012 om 06:23
  claar zegt:

  Bedankt voor je mooie reactie over Rode sneeuw in December, als ik mijn vakantieboeken niet bij elkaar had zou ik dit boek, op basis van je reactie, accuut kopen en meenemen, nu houd ik het zeker in mijn achterhoofd en wacht op de midpriceed.en sla dan toe. Ik heb het gevoel dat voor mij je reactie waarde geeft aan het boek wat ik voordien nergens had gelezen. TOP

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

Reageer op: Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten