We rommelen maar wat aan van Roos Schlikker

We rommelen maar wat aan coverMisschien denk je: ‘wat een makkelijke boeken komen er voorbij op Leesdame de laatste tijd’. Klopt, ik lees namelijk momenteel vijf literaire debuten voor de Hebban Debuutprijs. Ik mag wél zeggen welke boeken dat zijn, maar ik mag er nog niet inhoudelijk op in gaan. In augustus komen ze voorbij op mijn blog!

Daarom lees ik tussendoor wat makkelijke boeken, zodat ik toch frequent kan blijven bloggen. Het is nu even lastig, maar het brengt me ook heel veel moois. Gelukkig zit ik ook in een ongelooflijke leesflow en dat voelt heerlijk! En zo rommelen we maar wat aan 😉

Komisch en gevoelig 
Zo noem ik de columns van Roos Schlikker! Ze zijn grappig, gaan over haar gezin, maar soms snijdt ze toch even een gevoelig onderwerp aan al lijkt dat niet meteen zo als je begint met de column. Zoals op het knopje drukken bij het voetgangerslicht. Dat willen kinderen graag zelf doen. Als je met twee kinderen bent, dan willen ze dat allebei natuurlijk doen.

Irritant en tijdrovend? Misschien, maar als er net een aanslag is gepleegd in Parijs, dan denkt Roos ineens heel anders over haar eigenwijze zoon die nóg een keer in de regen op dat knopje wil drukken en ze stemt nog toe ook! Deze column gaf mij veel stof tot nadenken. Omdat het indrukken van een knopje grip op de situatie kan geven. Dat een kindje zoiets al jong aanvoelt en juist dat kinderlijke en onschuldige gevoel van vrijheid, dat is erg goed gevangen in deze column.

Maar er staan ook luchtige columns in die gewoonweg erg grappig zijn. Zoals de zoon die nogal gefascineerd is door zijn ‘piemol’. En iedereen mag dat ook weten, ook de juf op school. Dat resulteert dan in strafregels schrijven. Gênant natuurlijk, zeker voor moeder Roos. Maar ja, ook komisch!

In balans
Daarnaast zijn er ook columns die vooral de gevoelige snaar raken. Het gevoel wat je overspoelt als je kindje net in zijn wiegje ligt. Hoe moeder Roos schrijft dat ze haar vleugel om hem heen zal slaan. Gevoelig is deze bundel ook omdat Roos Schlikker in de inleiding al opschrijft wat haar overkwam. Haar eerste kindje bleef niet in leven. Dat blijft ze voelen, het is een gemis en tegelijkertijd blijft dat kindje altijd bestaan.

De columns in ‘We rommelen maar wat aan’ zijn komisch, geven stof tot nadenken en zijn soms heel gevoelig. Mooi in balans gebracht in deze bundel. Het was erg fijn om dit boek te lezen! Ook als je geen kinderen hebt. Ik ben trouwens ook nieuwsgierig naar ‘Huisje boompje beest’, een roman van Roos Schlikker.


Reageer op: We rommelen maar wat aan van Roos Schlikker

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten