Schaduwdag van Noortje Brink

Schaduwdag cover

‘Schaduwdag’ is de meest recente vakantiethriller van Noortje Brink. Haar formule is nog steeds hetzelfde: vrouwelijke hoofdpersoon gaat op reis, daar komt ze in de problemen met figuren uit de onderwereld.

Dit keer reizen we niet zo heel ver, we blijven in Nederland en gaan mee naar het Zeeuwse Zierikzee. Hoofdpersoon Naomi wordt door haar vriend Tim verrast met een weekendje Zierikzee. Daar schrikt ze nogal van, want Naomi heeft nare herinneringen aan de stad uit haar jeugd. Bloednerveus reist ze met Tim af naar Zeeland, doodsbang voor ‘iets’ uit haar verleden.

Gedram en gedraai

Deze novelle heeft een enorme lange aanloop en lang blijft het gissen wat er nu eigenlijk zo erg is dat Naomi constant op haar hoede is in Zierikzee. Het schijnt om haar eerste vriendje te gaan en de dood van haar ouders speelt ook een rol in dit verhaal. Naomi durft niet aan Tim te vertellen wat er is gebeurd, ze weet zeker dat Tim haar meteen verlaat en het liefst wil ze een fijne toekomst met hem.

Ik werd eerlijk gezegd nogal kriegelig van het gedraai van Naomi en het gedram van Tim. Tim is een enorme pleaser en zoekt ook steeds aandacht en bevestiging bij Naomi. Hij lacht veel, waarschijnlijk ook vanwege onzekerheid. Naomi is vreselijk naïef. Ze wil beslist door niemand gevonden worden, maar zit wel op Facebook, zodat een vriendin van vroeger haar kan taggen. Daarnaast is ze nogal vooringenomen, ze vult al van alles in voor een ander. Tim voelt Naomi ook niet aan, ze geeft meerdere hints dat ze niet graag over haar verleden praat, maar Tim pikt dat niet op en blijft doordrammen.

Softe vakantiethriller

Hoewel het verhaal makkelijk wegleest, blijft het voorspelbaar en hangen de confrontaties en plotwendingen met toevalligheden aan elkaar. Qua spanning blijft het wat soft. Ik snap dat Noortje Brink volgens een vaste formule werkt, maar ik hoop dat ze in de toekomst toch wat variatie hierin gaat aanbrengen voor het verrassingseffect.

Ik vind het wel leuk dat ze steeds een andere locatie kiest en goed de sfeer en omgeving hiervan weet te omschrijven. Dit keer koos ze voor een toeristenstad in Zeeland en dat heeft ze goed gedaan, want ik zag echt de straatjes en winkeltjes van Zierikzee voor me.

Opvallend: Het vriendje van Naomi heet Tim en zo wordt hij in het boek ook genoemd. Maar in de omschrijving van het boek op diverse verkoopsites wordt hij Jim genoemd.


Reageer op: Schaduwdag van Noortje Brink

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten