Schaduwkant van Isa Maron

schaduwkant coverAls finaliste van de leeswedstrijd rondom Schaduwkant was ik natuurlijk zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit boek! Ik kan opgelucht ademhalen, want Schaduwkant is een heerlijke pageturner geworden.

De hoofdpersoon is Nora. Nora heeft een bizar leven gehad. Op een dag werd ze door haar vader uit de klas gehaald en werd ze zonder enige uitleg meegenomen naar Schiphol. Met haar ouders en haar zus ‘verdwijnt’ Nora van de aardbol. Tien jaar later is Nora weer terug in Nederland.

Maar ze is veranderd: ze is een Rubensvrouw geworden en door alles wat ze heeft meegemaakt is ze ook erg terughoudend geworden. Samen met haar kat Maan woont ze in een appartement in Amsterdam. Nora krijgt weer zelfvertrouwen als ze Joeri leert kennen. Joeri valt op gezette vrouwen en hij valt ook meteen voor Nora. Maar ook Joeri heeft een schaduwkant….

Schaduwkant is een echte pageturner! Het kostte mij wel een halve nacht, maar dat had ik graag voor over. Een goede thriller mag mijn nachtrust best stelen… In het begin is Schaduwkant onderhoudend en rustig van opbouw, maar gaandeweg komt er steeds meer (onderhuidse) spanning in het verhaal. De verhaallijn uit het verleden lijkt soms wat ongeloofwaardig, maar toch is het wel op een realistische wijze neergezet.

Hij stemt mij ook wel tot nadenken. Wat weten wij nu eigenlijk van elkaar? Wat is mijn schaduwkant? En wat zou ik doen als ik in Nora’s schoenen had gestaan? Ik geef het boek uiteindelijk 4 sterren

Leuke tip voor na het lezen: kijk de lievelingsfilm van Nora: Love Actually


4 reacties

 • 1 december, 2011 om 09:22
  levenaanzee zegt:

  Ik heb het op mijn verlanglijst gezet, bedankt voor de tip.

  Ikhartje(0) deze reactie

  levenaanzee Beantwoorden

 • 1 december, 2011 om 16:45
  Leesdame zegt:

  Beste Levenaanzee, leuk om je hier weer tegen te komen 🙂

  @Nieks jammer dat je de comment verwijderd hebt…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 1 december, 2011 om 22:45
  claar zegt:

  Goed geschreven, lieve Luna, vooral de term ‘Rubensvrouw’vind ik super.

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 2 december, 2011 om 02:22
  Leesdame zegt:

  Dank je wel Claar!

  Rubensvrouw klinkt vriendelijker dan “ze is dik geworden”. Dus vandaar…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Schaduwkant van Isa Maron

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten