30 november 2011

Schaduwkant van Isa Maron

schaduwkant coverAls finaliste van de leeswedstrijd rondom Schaduwkant was ik natuurlijk zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit boek! Ik kan opgelucht ademhalen, want Schaduwkant is een heerlijke pageturner geworden.

De hoofdpersoon is Nora. Nora heeft een bizar leven gehad. Op een dag werd ze door haar vader uit de klas gehaald en werd ze zonder enige uitleg meegenomen naar Schiphol. Met haar ouders en haar zus ‘verdwijnt’ Nora van de aardbol. Tien jaar later is Nora weer terug in Nederland.

Maar ze is veranderd: ze is een Rubensvrouw geworden en door alles wat ze heeft meegemaakt is ze ook erg terughoudend geworden. Samen met haar kat Maan woont ze in een appartement in Amsterdam. Nora krijgt weer zelfvertrouwen als ze Joeri leert kennen. Joeri valt op gezette vrouwen en hij valt ook meteen voor Nora. Maar ook Joeri heeft een schaduwkant….

Schaduwkant is een echte pageturner! Het kostte mij wel een halve nacht, maar dat had ik graag voor over. Een goede thriller mag mijn nachtrust best stelen… In het begin is Schaduwkant onderhoudend en rustig van opbouw, maar gaandeweg komt er steeds meer (onderhuidse) spanning in het verhaal. De verhaallijn uit het verleden lijkt soms wat ongeloofwaardig, maar toch is het wel op een realistische wijze neergezet.

Hij stemt mij ook wel tot nadenken. Wat weten wij nu eigenlijk van elkaar? Wat is mijn schaduwkant? En wat zou ik doen als ik in Nora’s schoenen had gestaan? Ik geef het boek uiteindelijk 4 sterren

Leuke tip voor na het lezen: kijk de lievelingsfilm van Nora: Love Actually

4 reacties

 • 1 december, 2011 om 09:22
  levenaanzee zegt:

  Ik heb het op mijn verlanglijst gezet, bedankt voor de tip.

  Ikhartje(0) deze reactie

  levenaanzee
  Beantwoorden

 • 1 december, 2011 om 16:45
  Leesdame zegt:

  Beste Levenaanzee, leuk om je hier weer tegen te komen 🙂

  @Nieks jammer dat je de comment verwijderd hebt…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame
  Beantwoorden

 • 1 december, 2011 om 22:45
  claar zegt:

  Goed geschreven, lieve Luna, vooral de term ‘Rubensvrouw’vind ik super.

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar
  Beantwoorden

 • 2 december, 2011 om 02:22
  Leesdame zegt:

  Dank je wel Claar!

  Rubensvrouw klinkt vriendelijker dan “ze is dik geworden”. Dus vandaar…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: