5 december 2011

Vrouw zoekt berg om tegenop te zien (niet uitgelezen)

Een hele tijd terug blogde ik al over Vrouw zoekt berg om tegenop te zien van Noelle Hancock. Ik had het gekocht en vorige week was ik er in begonnen… En na twee dagen heb ik halverwege aan de kant gelegd.

Noelle heeft een 365-dagen-project waarin ze elke dag iets doet waarvoor ze bang is. Noelle lijkt overal wel bang voor, dus de dagen kan ze gemakkelijk vullen met alledaagse angsten. Ze stuurt bijvoorbeeld eten terug in een restaurant, ondergaat een accupunctuur-behandeling, eist een plaats in de bioscoop op, maar gaat ook duiken met haaien.

Dit boek wou ik graag lezen vanwege de alledaagse angsten. Angsten waar we allemaal wel eens tegenaan lopen. Ik hoopte er iets van te kunnen leren en inspiratie te vinden. Maar helaas. Noelle is vre-se-lijk langdradig van stof. Haar hoogtevrees en vliegangst beslaat bijna een kwart van het boek. De alledaagse angsten worden weggeschreven in een paar regels.

Pagina na pagina over duiken met haaien. En toen kreeg ik er genoeg van. Toen ik na dat langdradige stuk over haaien nog een flinke lading pagina’s moest doorwerken over haaien werd ik het zat en gooide het aan de kant. Sorry Noelle! Ook de stukken over Eleanor Roosevelt zijn storend. Wel begrijpelijk, want Eleanor gaf haar wel de inspiratie voor dit project. Maar persoonlijk vond ik het storend om steeds weer een stuk over Eleanor’s leven te lezen.

Geen beoordeling verder, want ik heb boek niet uitgelezen. Maar ik vond dat ik wel wat feedback hierover mocht geven.

2 reacties

 • 7 december, 2011 om 16:49
  boekblogger zegt:

  Leuk om iemand anders te vinden die dit gelezen heeft.

  Jammer dat het niet beviel. Ik vond het wél een leuk boek maar inderdaad ging het wel iets teveel over bepaalde angsten en nauwelijks over de rest. Mijn recensie vrijdag op De Boekblogger.


  boekblogger
  Beantwoorden

 • 7 december, 2011 om 18:09
  Leesdame zegt:

  Eensgelijks, ik vind het ook fijn om andere leeservaringen te lezen.

  Ik vind het altijd interessant om verschillende meningen over één boek te lezen. Bedankt voor je reactie op mijn blog!


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: