Vrouw zoekt berg om tegenop te zien (niet uitgelezen)

vrouw-zoekt-berg-om-tegen-op-te-zienEen hele tijd terug blogde ik al over Vrouw zoekt berg om tegenop te zien van Noelle Hancock. Ik had het gekocht en vorige week was ik er in begonnen… En na twee dagen heb ik halverwege aan de kant gelegd.

Noelle heeft een 365-dagen-project waarin ze elke dag iets doet waarvoor ze bang is. Noelle lijkt overal wel bang voor, dus de dagen kan ze gemakkelijk vullen met alledaagse angsten. Ze stuurt bijvoorbeeld eten terug in een restaurant, ondergaat een accupunctuur-behandeling, eist een plaats in de bioscoop op, maar gaat ook duiken met haaien.

Dit boek wou ik graag lezen vanwege de alledaagse angsten. Angsten waar we allemaal wel eens tegenaan lopen. Ik hoopte er iets van te kunnen leren en inspiratie te vinden. Maar helaas. Noelle is vre-se-lijk langdradig van stof. Haar hoogtevrees en vliegangst beslaat bijna een kwart van het boek. De alledaagse angsten worden weggeschreven in een paar regels.

Pagina na pagina over duiken met haaien. En toen kreeg ik er genoeg van. Toen ik na dat langdradige stuk over haaien nog een flinke lading pagina’s moest doorwerken over haaien werd ik het zat en gooide het aan de kant. Sorry Noelle! Ook de stukken over Eleanor Roosevelt zijn storend. Wel begrijpelijk, want Eleanor gaf haar wel de inspiratie voor dit project. Maar persoonlijk vond ik het storend om steeds weer een stuk over Eleanor’s leven te lezen.

Geen beoordeling verder, want ik heb boek niet uitgelezen. Maar ik vond dat ik wel wat feedback hierover mocht geven.


2 reacties

 • 7 december, 2011 om 16:49
  boekblogger zegt:

  Leuk om iemand anders te vinden die dit gelezen heeft.

  Jammer dat het niet beviel. Ik vond het wél een leuk boek maar inderdaad ging het wel iets teveel over bepaalde angsten en nauwelijks over de rest. Mijn recensie vrijdag op De Boekblogger.

  Ikhartje(0) deze reactie

  boekblogger Beantwoorden

 • 7 december, 2011 om 18:09
  Leesdame zegt:

  Eensgelijks, ik vind het ook fijn om andere leeservaringen te lezen.

  Ik vind het altijd interessant om verschillende meningen over één boek te lezen. Bedankt voor je reactie op mijn blog!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Vrouw zoekt berg om tegenop te zien (niet uitgelezen)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten