26 november 2011

Verstrikt van Mel Wallis de Vries

verstrikt cover

Afgelopen week las ik Verstrikt van Mel Wallis de Vries. Het is een YA-thriller en het las op zich wel prettig.

Lara ligt in coma na een val in de Prinsengracht. Zelf begrijpt ze helemaal niets van haar machteloze situatie. De grens tussen dood en leven lijkt flinterdun voor haar en alles is zwart om haar heen. Het enige wat ze hoort zijn vage stemmen op de achtergrond. De andere belangrijke hoofdlijn in Verstrikt gaat over Maud. Ze is de beste vriendin van Lara. Maud voelt zich niet helemaal happy. Ze is verdrietig vanwege Lara en ze wordt gevolgd door een onbekende man.

De politie kan er weinig mee. Ondertussen komt Lara erachter wat er gebeurd is en daardoor realiseert ze dat Maud ook in gevaar is. Maar ze kan niemand waarschuwen zolang ze in coma ligt.

Ik weet niet waar het aan lag, maar halverwege het verhaal had ik al door hoe het af zou lopen… Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje jammer, want hierdoor viel voor mij de spanning al weg. Zoals gezegd las het boek wel erg prettig en vlot. Vooral als je een drukke week hebt is Verstrikt een fijn tussendoortje. Toch merk ik aan de schrijfstijl dat dit echt een YA thriller is, dat is niet erg, want dat is ook de doelgroep! Voor mij persoonlijk was het allemaal net iets te makkelijk.

2 reacties

 • 1 juni, 2015 om 00:22
  gijs zegt:

  Ik vond het vanaf het begin tot het einde een erg spannend boek. Vanaf ik het begon te lezen werd ik er helemaal in gezogen en kon ik niet meer stoppen.

  Dit is niet het eerste boek van Mel dat ik lees en ik ben een enorme fan van haar schrijfwijze. Verstrikt werd vanuit twee perspectieven geschreven, Lara en Maud. Door de donker gekleurde bladzijden van Lara was het makkelijker om te kunnen volgen.
  Wat ik enorm bewonder in de boeken van Mel, is dat ondanks dat het allemaal fictie is, ze er toch in slaagt om het zo geloofwaardig over te laten komen en het verhaal helemaal tot leven te wekken.

  Ik vind het een erg goed boek, het is een echte aanrader!


  • 1 juni, 2015 om 22:42
   Leesdame zegt:

   Mijn twee favoriete blijven Klem en Verblind 🙂
   Dank je wel voor het delen van jouw mening Gijs! 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: