23 maart 2023

Stiekem jarig van Sylvia Witteman

Je houdt ervan, of niet: de columns van Sylvia Witteman. Ik lees ze heel graag en elke nieuwe columnbundel komt vroeg of laat wel een keer voorbij.

Sylvia vlucht naar Rome om stiekem jarig te zijn, maar doet nog veel meer in deze columnbundel. De columnbundel is vrij actueel. De covidregels liggen achter ons, er is een invasie van schurft en op straat en in de winkels is het weer lekker druk. Sylvia observeert en becommentarieerd alledaagse situaties.

Fietsend door Amsterdam of lekker thuis

Sylvia Witteman komt in Amsterdam en omstreken in allerlei situaties terecht. Zo is een man in een notenwinkel beslist niet blij met haringpinda’s (honingpinda’s) en over een jongetje dat vol bewondering naar het legen van een ondergrondse container kijkt. Kort en bondig en beschrijft Sylvia wat ze tegenkomt en/of meemaakt in haar leven. Altijd met humor, of soms met een klein staartje venijn tussen de regels.

Soms is ze ook thuis. Bijkomend van ziek zijn, op zoek naar sushi. Of ze luistert een telefoongesprek op een openbare plek af. Ook ging ze naar het strand, want dat zou onbetaalbaar zijn geworden. Hier is ze getuige van een meeuwen-aanval op een lekkerbek en ze bezoekt voor de eerste keer in haar leven de Keukenhof. En een frikandel met satésaus heette vroeger een ‘Jos Brinkie’. Weer wat geleerd.

Lekker om te lezen, of te luisteren

Ik doe altijd vrij lang over deze columnbundels. Ik lees nooit meer dan een paar columns achter elkaar, nooit het hele boek in twee dagen. Als ik niet kan slapen, dan wil ik ook wel eens luisteren naar de columns via Storytel. Voorgelezen door Miryanna van Reeden. Een columnbundel is leuk voor ernaast. Voor de korte momenten, of dat je al laat op bed ligt, maar toch nog iets wilt lezen. Verder denk ik er nooit te diep over na. Het is vermaak en met ‘Stiekem jarig’ heb ik mezelf prima vermaakt!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: