The help (boekverfilming Keukenmeidenroman)

the help filmposterEen keukenmeidenroman van Kathryn Stockett, met stip op 1: de meest foute vertaalde titel ooit. Echt, die titel doet het boek geen eer aan. Mensen keken mij altijd maar raar aan als ik zei dat ik bezig was in Een keukenmeidenroman.

‘Een keukenmeidenroman, hihi, een damesromannetje?’ werd er dan gegiecheld. Nee dus. Een keukenmeidenroman is een indrukwekkend, serieus én aangrijpend verhaal! Na een tijdje zei ik dan ook: ‘Ik lees The help, maar dan in het Nederlands’… Foute zet van de uitgeverij, ik blijf er bij! Ook de kaft van dit boek sloeg finaal de plank mis.

Maar goed. Er is dus ook een boekverfilming en die heb ik afgelopen weekend eindelijk gezien. Een hele mooie en aangrijpende boekverfilming. Het gaat over de duidelijke verschillen tussen blanke en zwarte vrouwen in de staat Mississippi.

Aibileen en Minny werken al jaren als hulp, ze zorgen voor de kinderen van de vrouw des huizes en lossen alle huishoudelijke problemen op. Maar ze worden respectloos behandeld. Als Skeeter hoort dat Hilly zelfs een aparte wc wil laten bouwen voor Aibileen is voor Skeeter de maat vol: ze wil een boek gaan schrijven waarin het lot van deze vrouwen aan het licht komt. In het geheim praat ze met Aibileen en Minny. In het begin zijn deze dames nog sceptische en angstig, maar al gauw komen de aangrijpende verhalen naar boven en Skeeter schrijft een boek waardoor het gehele stadje compleet op z’n kop staat.

The help is een indrukwekkend verhaal, met een lach en een traan. Het ene moment kijk je met een glimlach en dan is er een moment dat je toch weer even moet slikken. Een film die de nodige emoties weet op te roepen en die ook stemt tot nadenken. Ik vind dat The help het boek trouw is gebleven en het is echt de moeite waard om deze film te kijken. En last but not least: de actrices spelen zeer goed in deze film!


1 reactie

  • 18 april, 2012 om 18:02
    Kim zegt:

    Inderdaad een verkeerd gekozen titel. Maar het is zeker een prachtig verhaal. De film moet ik nog gaan zien, maar het boek heb ik in een ruk uit gelezen.

    Ikhartje(0) deze reactie

    Kim Beantwoorden

Reageer op: The help (boekverfilming Keukenmeidenroman)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten