Verborgen spel van Laura Wiggers

verborgen spel coverLaura Wiggers is Laura Wiggers niet helemaal. Want achter Laura Wiggers schuilt iemand anders. Maar wie? Een succesvolle vrouw in de mediawereld. Dat is de enige info. Er wordt hoog ingezet op Verborgen Spel.. Er is een Twitter-pagina aangemaakt, en de hoofdpersoon heeft zelfs een eigen weblog op WordPress. Het concept-plaatje is compleet… maar hoe is het boek?

Karen Vermeulen gaat scheiden en valt van een huwelijk in een co-ouderschap situatie. Daarnaast is een zelfstandig ondernemer met haar eigen bedrijfje.

 

De ene week woont ze in het huis van vrienden, de andere week is ze bij haar kinderen. Ze wil ze graag wat bezinnen en begint aan een cursus mindfulness. Als single gaat ze ook weer het pad op van flirten en afspraakjes. Daar ontmoet ze Mark. Een man die haar inwijdt in sm. Samen beleven ze spannende tijden en Karen verlegt haar grenzen.

Ja, alweer zo’n boek met de belofte: “intelligenter dan Vijftig tinten” en “prikkelender dan Vijftig tinten”… Okay… ik lees deze boeken vaak. Maar ik skip de Amerikaanse boeken en ik focus me alleen op erotische romans van Nederlandse auteurs. Er zitten hele goede bij: Renee van Amstel, Nynke Laanstra en Isa Maron. En nu hebben we dus: Laura Wiggers… Maar ook in Nederland heb je goede en slechte romans in dit genre… en Verborgen Spel vind ik helaas wat minder.

Wat het boek nog een beetje origineel maakt is dat elk hoofdstuk begint met een klein stukje mindfulness en de verhaallijn daaromheen. De erotische passages… Ik lees genoeg boeken hierover. Maar je kan leuk en prikkelend schrijven en je kan irritant schrijven. De erotische passages waren naar mijn mening heel irritant geschreven. Zo, ik heb het gezegd… Plastisch taalgebruik… (kom op, daar zijn andere synoniemen voor) en dan de hoeveelheid verkleinwoorden m.b.t. tot het sm-gedeelte… Klapjes, zweepjes etc. Misschien deed de auteur om het zo zachter te laten klinken, maar ik vond het eerder irritant. En wat betreft research in de sm-wereld. Die is heel eenzijdig gedaan naar mijn mening. Want de sm-passages zijn erg cliché geschreven. Dat is jammer, want er is zoveel meer uit te halen!

Het boek leest vlot, ik had het ook snel uit. Maar ik zal het ook snel weer vergeten ben ik bang. Verder wil ik benadrukken dat het lezen van erotische boeken voor ieder een andere beleving zal zijn. Wat ik irritant vind, is voor jou misschien wel heel boeiend. En wat voor jou heel ver gaat, is voor mij misschien nog soft. Dat verschilt bij iedereen. En dan rest er nu nog één vraag: wie is Laura Wiggers?


9 reacties

Reageer op: Verborgen spel van Laura Wiggers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten