11 juli 2013

Verborgen spel van Laura Wiggers

verborgen spel cover

Laura Wiggers is Laura Wiggers niet helemaal. Want achter Laura Wiggers schuilt iemand anders. Maar wie? Een succesvolle vrouw in de mediawereld. Dat is de enige info. Er wordt hoog ingezet op Verborgen Spel.. Er is een Twitter-pagina aangemaakt, en de hoofdpersoon heeft zelfs een eigen weblog op WordPress. Het concept-plaatje is compleet… maar hoe is het boek?

Karen Vermeulen gaat scheiden en valt van een huwelijk in een co-ouderschap situatie. Daarnaast is een zelfstandig ondernemer met haar eigen bedrijfje.

De ene week woont ze in het huis van vrienden, de andere week is ze bij haar kinderen. Ze wil ze graag wat bezinnen en begint aan een cursus mindfulness. Als single gaat ze ook weer het pad op van flirten en afspraakjes. Daar ontmoet ze Mark. Een man die haar inwijdt in sm. Samen beleven ze spannende tijden en Karen verlegt haar grenzen.

Ja, alweer zo’n boek met de belofte: “intelligenter dan Vijftig tinten” en “prikkelender dan Vijftig tinten”… Okay… ik lees deze boeken vaak. Maar ik skip de Amerikaanse boeken en ik focus me alleen op erotische romans van Nederlandse auteurs. Er zitten hele goede bij: Renee van Amstel, Nynke Laanstra en Isa Maron. En nu hebben we dus: Laura Wiggers… Maar ook in Nederland heb je goede en slechte romans in dit genre… en Verborgen Spel vind ik helaas wat minder.

Wat het boek nog een beetje origineel maakt is dat elk hoofdstuk begint met een klein stukje mindfulness en de verhaallijn daaromheen. De erotische passages… Ik lees genoeg boeken hierover. Maar je kan leuk en prikkelend schrijven en je kan irritant schrijven. De erotische passages waren naar mijn mening heel irritant geschreven. Zo, ik heb het gezegd… Plastisch taalgebruik… (kom op, daar zijn andere synoniemen voor) en dan de hoeveelheid verkleinwoorden m.b.t. tot het sm-gedeelte… Klapjes, zweepjes etc. Misschien deed de auteur om het zo zachter te laten klinken, maar ik vond het eerder irritant. En wat betreft research in de sm-wereld. Die is heel eenzijdig gedaan naar mijn mening. Want de sm-passages zijn erg cliché geschreven. Dat is jammer, want er is zoveel meer uit te halen!

Het boek leest vlot, ik had het ook snel uit. Maar ik zal het ook snel weer vergeten ben ik bang. Verder wil ik benadrukken dat het lezen van erotische boeken voor ieder een andere beleving zal zijn. Wat ik irritant vind, is voor jou misschien wel heel boeiend. En wat voor jou heel ver gaat, is voor mij misschien nog soft. Dat verschilt bij iedereen. En dan rest er nu nog één vraag: wie is Laura Wiggers?

9 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: