8 juli 2013

De sluwe verleider van Nynke Laanstra

de sluwe verleider cover

Een aantal boekbloggers besloten in juli veel sequels te gaan lezen en ik dacht: dat gaat me nooit lukken. Ik dacht gelijk aan fantasy en dat soort genres. Maar ik had het mis en had weer veel te snel conclusies getrokken, want ik had wel degelijk een sequel in mijn handen: De sluwe verleider van Nynke Laanstra. Het tweede deel in Geloof-Hoop-Liefde trilogie. Let op: deze boeken vallen onder het genre: erotische thriller.

In het tweede deel van deze trilogie gaat het vooral over wraak. Lars zint op wraak na de daad van Fien…

Hij focust zich op de zwakke plek van Fien: haar dochter Eva. Eva is achttien en net het huis uit. Ze heeft een eigen plekje waar ze geniet van het zelfstandige leven. Toevallig komt in diezelfde straat Aleck wonen. Aleck verleidt Eva. Maar Fien vertrouwt het niet en laat alles uitzoeken. Ze heeft vermoedens dat Aleck te maken heeft met haar verleden en met Lars. Ze is vastbesloten om er alles aan te doen om haar dochter buiten haar duistere verleden te houden.

Het is zoals gezegd een erotische thriller. Dat voert niet de boventoon, maar het is wel aanwezig… Het verhaal draait immers om verleiding. Giftige verleiding zou ik het bijna noemen. Want je voelt als lezer de dubbele agenda van Aleck op elke pagina.

De belangrijke personages komen allemaal aan het woord. Elk hoofdstuk wisselt van perspectief. Het onbevangen leven van Eva, Aleck met zijn dubbele agenda. Fien die machteloos toekijkt en natuurlijk de wraakzuchtige Lars. Het geeft dit verhaal net wat meer verdieping, omdat je het verhaal door verschillende ogen bekijkt.

Het boek begint met een korte terugblik op het eerste deel. Heel prettig, omdat het maanden geleden is dat ik het eerste deel las en de terugblik trok alle herinneringen weer naar boven bij mij. Nynke Laanstra heeft een vlotte pen, het verhaal is broeierig en op zijn tijd ook opwindend. Het is duidelijk het middelste deel van de trilogie, want ik heb de indruk dat dit deel echt een verbindingsstuk is met het derde deel. Het einde werkt daar ook naartoe, want het leven van Fien is nog lang niet zoals het moet zijn.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: