18 november 2022

Verborgen tralies van Melissa Skaye

Na twee jaar kwam eindelijk het zevende deel uit van de VT-serie! Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe het met Sanne, Luca, Will en Emma gaat?

Op 15 november verdween Aisha Vermeulen, de partner van Luca. Vier jaar later is zij nog steeds niet gevonden en Luca zit in een zware depressie waar niemand hem uit krijgt. Het team blijft nog steeds alert en proberen de onderste steen boven de krijgen in deze vermissingszaak. Maar dan blijkt Franka Catini ook ineens van de aardbodem verdwenen te zijn.

Vermissingsthriller

De VT-serie staat bekend om de zenuwslopende en lugubere verhaallijnen. ‘Verborgen tralies’ is echter heel anders, het is wat trager van opbouw, er zijn minder verhaallijnen en echt luguber wordt het niet echt. Het is ook al meteen duidelijk dat het om een vermissingsthriller gaat. Als lezer kom je er echter eerder achter waar Aisha is, maar waarom ze daar is, blijft nog lang een raadsel.

Het boek maakt een tijdsprong van vier jaar. In vier jaar kan er veel gebeuren, zo ook met de personages. Zouden Will en Sanne ondertussen getrouwd zijn? Zou er naast het konijn Mr. Malibu nu ook een dreumes of peuter ronddrentelen in Sanne’s huis? En hoe zou het gaan met Emma, de moeder van Sanne? Ik ben de afgelopen jaren een vaste lezer van deze reeks geworden en ik ben dan ook van de personages gaan houden. Melissa Skaye heeft er echte mensen van gemaakt en juist daarom vind ik het zo jammer dat hun levens – in die tijdsprong van vier jaar – individueel stil zijn blijven staan.

Fascinerende verhaallijn

Zelf vond ik de familie Kracht en de nazaten van boerderij Oostwoud altijd een bijzonder aspect in deze serie. Maar in dit deel voelt het aan als een herhalend patroon. Veel boeiender vond ik de verhaallijn van Aisha. Ze leeft haar leven op een afgelegen plek in de bossen en de manier hoe ze daarmee omgaat is fascinerend. Tot het laatst toe! Zij draagt echt dit verhaal. In Hoorn zit Luca echter nog altijd in zak en as en zijn huis is vervuild. Als er vervolgens iets plaatsvindt wat Luca nauw aan het hart ligt komt hij verrassend snel uit deze diepe depressie en pakt hij zijn leven weer op.

Hoewel ik het heerlijk vond om weer te lezen over deze vertrouwde personages en het interessant vond om weer een zaak met dit team op te lossen vond ik dit boek dus niet zo sterk dan de voorgaande delen. Ik hoop dat het achtste deel -dat vast ooit uitkomt- weer een zinderende en lugubere thriller zal zijn vol onverwachte plottwisten!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: