Verdiend van Ella Marjon

Verdiend coverDe laatste tijd pak ik graag boeken op die al een tijdje op mijn ntl-lijst staan. Zo ook ‘Verdiend’ van Ella Marjon. Een christelijke thriller. Iets totaal anders dan wat ik normaal lees, maar je moet alles een keer geprobeerd hebben, toch?

Iris verhuisde van de Betuwe naar het bruisende Amsterdam. Ze woont daar alleen in een fijn appartement, is werkzaam als stewardess en leidt een leuk leven. Als ze na een vlucht weer thuiskomt ziet ze dat er is ingebroken. Met grote rode letters staat er ‘verdiend’ op haar wasmachine geschreven. Ook is al haar geld overgeboekt.

Twee perspectieven
Iris weet zich geen raad met deze situatie, na de inbraak voelt haar woning niet meer zo veilig en geborgen als eerst. Ook vraagt ze zich af wie haar vijanden zijn, vrijwel iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Ze gaat naar haar ouders in de Betuwe en komt een oude schoolvriendin tegen die haar overhaalt om mee te gaan naar een schoolreünie. Het geloof speelt een grote rol in het proces wat Iris gedurende het verhaal doormaakt.

Een andere verhaallijn is van Erik… hij is de ex van Iris en hij mist haar. Erik reist door Azië en lijkt vooral op zoek te zijn naar zichzelf en vindt uiteindelijk zijn rust in het geloof. Zijn verhaallijn is niet spannend, eerder een verslag van een man die op zoek is naar zichzelf en uiteindelijk zijn rust vindt in het geloof.

Dit haalt dan ook de vaart, spanning en balans uit het verhaal, waardoor het hele thriller-element over de kop gaat helaas.

Goed begin, zwak einde
‘Verdiend’ begint goed en spannend. De dreiging die Iris voelt is geloofwaardig en voelbaar. Ella Marjon maakt een goede start door verschillende verdachte situaties op te voeren, inclusies een lugubere situaties met een kat en vraagtekens rondom het woord ‘verdiend’ wat met rode letters prominent in haar appartement is staat te lezen.

Genoeg mogelijkheden om er een knaller van een thriller van te maken, maar het christelijke geloof speelt in deze thriller een grotere rol dan de ontknoping en is belangrijker dan het geven van de antwoorden waar ik als lezer op zat te wachten. Dit vond ik dan ook een tegenvaller en het einde van het boek is dan ook erg zwak naar mijn mening. Als niet-gelovige kon ik er weinig mee en ik voelde vooral irritatie na het dichtslaan van dit boek. Jammer, want het begon juist zo veelbelovend!

 


Reageer op: Verdiend van Ella Marjon

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten