19 september 2016

Verslingerd van Lisette Jonkman

Meteen na ‘Verkikkerd’ begon ik gauw in ‘Verslingerd’, de opvolger! Dit keer zat ik sneller in het verhaal en kreeg ik zelfs het gevoel op visite te zijn in het studentenhuis. De personages begonnen veel meer te leven!

Lucy heeft nu een relatie met Kikker (Olivier) en is beautyblogger en doet naast haar studie ook een opleiding visagie. Haar relatie met Kikker komt echter onder druk te staan als de populaire Laura samen gaat werken met Kikker en regelrecht tussen Lucy en hem in komt te staan. Ondertussen is Lucy’s zusje een opstandige puber geworden. Lucy probeert alle ballen hoog te houden.

‘Verslingerd’ is een dikke pil, bijna vierhonderd pagina’s. Er gebeurde in deze chicklit heel veel, bijna elk personages heeft wel een bijzondere verhaallijn in dit boek. Dat zorgt ervoor dat ‘Verslingerd’ heel onderhoudend is en nergens inzakt. De verhaallijnen zijn goed te volgen en een lach wordt afgewisseld met een traan. Lisette Jonkman is niet bang van beladen onderwerpen. Ziekte, dood, zwangerschap en abortus. Het lijkt veel in één boek, maar het wordt echter prima gedoseerd.

Lucy is gelukkig een stuk minder arrogant geworden en dat maakte het lezen van deze opvolger ook een stuk leuker. Het is erg leuk om haar bezig te zien met haar beautyblog en haar visagie-opleiding. Toch wordt het Lucy soms teveel. Kikker lijkt alleen maar bezig te zijn met muziek en met Laura. Thuis heeft haar moeder het zwaar na haar ontslag en Lucy moet dan ook prioriteiten gaan stellen.

Lisette Jonkman zou zo een scenario kunnen schrijven voor een nieuwe televisieserie, want zo leest dit boek: als een leuke televisieserie, waar je met chips en dipsaus naar kijkt. De vele personages lenen zich goed voor diverse verhaallijnen met cliffhangers. ‘Verslingerd’ leest bij vlagen heel luchtig, maar is tegelijkertijd ook beladen en emotioneel. Knap als je dat allemaal in een chicklit durft te combineren!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: