Verzwegen van René Appel

verzwegen coverDe zon schijnt, het hout van de tuinbank voelt warm en ik lees weer heerlijk in de tuin! De lente is volop aanwezig en ik ben er blij om! Naast de lente is er ook een oogst aan nieuwe boeken, waaronder deze thriller van René Appel.

Suzan’s moeder ligt in het ziekenhuis, de vader van Suzan is onbekend. Maar net voor Suzan’s moeder overlijdt geeft ze een naam: Fred. Suzan heeft het moeilijk na het overlijden van haar moeder. Haar man gaat vreemd, het werk in de winkel is zwaar en de zoektocht naar haar vader leidt uiteindelijk ook nog eens naar een TBS-er…

Fred krijgt net te horen dat zijn TBS afloopt. Hij hoopt eindelijk op een normaal leven, met werk en sociale contacten. Maar zodra hij een terugval krijgt en wat drinkt, gaat het mis. Suzan staat er ineens helemaal alleen voor. Een ontrouwe echtgenoot, een winkel die ze alleen moet zien te runnen en dan kruist haar pad ook nog eens met Fred. Fred die ooit haar moeder heeft verkracht. Een leven wat eerst zo overzichtelijk leek, is nu één grote chaos voor Suzan.

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, ik had van dit boek veel meer verwacht. Voor een thriller vind ik het verhaal namelijk erg braafjes en terughoudend. Pas ver in de tweede helft komt er spanning in beeld en dan nog blijft het oppervlakkig. Het kruipt niet onder je huid, iets wat ik wel voelde bij eerdere thrillers van Appel.

De eerste helft van ‘Verzwegen’ is absoluut boeiend, maar niet spannend. Het verhaal draait om het vreemdgaan van Ron, de huwelijkscrisis, de zoektocht naar Suzan’s vader en het moeizame leven wat Fred probeert op te bouwen nadat zijn TBS is afgelopen. Gedoe op zijn werk in een restaurant en altijd die kans op een terugval. Daar had veel spanning in kunnen zitten, maar dat kwam niet echt naar voren. Het is wat dat betreft gewoon een mooi geschreven verhaal, over uiteenlopende levens die op zijn kop staan en elkaar kruisen.

De wendingen op het eind zijn verrassend, maar ook erg duidelijk. Er hoeft niet gegist te worden naar een dader, want we weten al gelijk hoe het zit. De spanning ligt in het feit hoe de personages zich eruit weten te redden en of ze wel of niet betrapt worden op hun leugens.

Uiteindelijk geef ik drie sterren omdat het verhaal boeiend genoeg is en René Appel gewoon prettig schrijft.


2 reacties

 • 19 juli, 2016 om 17:34
  Frank Nieuwenhuijzen zegt:

  Er zij twee dingen die ik niet begrijp, hoe oud is Fred eigenlijk, Suzan is 34 jaar en de verkrachting vond 35 jaar geleden plaats.
  Fred moet dus ca. 69 jaar zij en geen 58-59 wat wordt gesuggereerd in het boek.
  Ten tweede wordt in het boek vermeld dat Karnhof vermoord zou zijn.
  Hoe zit dit?

  Ikhartje(0) deze reactie

  Frank Nieuwenhuijzen Beantwoorden

Reageer op: Verzwegen van René Appel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten