27 april 2016

Een bos vol spoken van Thea Beckman

Tijdens de Readathon herlas ik het kinderboek ‘Een bos vol spoken’ van Thea Beckman. Dit boek had ik zo uit, want zo dik is het niet. Vroeger las ik veel van Thea Beckman, ze kan erg fijn vertellen!

Juultje voelt zich dom. Ze moet een werkstuk over giraffen maken. Als ze niet kan slapen kijkt ze nog even uit het raam en ziet het bos achter de huizen. Plotseling is daar Troekel, een klein wezentje. Hij wil dat Juultje met hem meegaat om zijn kat te bevrijden. Alleen domme mensen kunnen namelijk kat Senta redden. Juultje gaat gewapend met een soeplepel mee naar het bos.

Zoals ik net al schreef voelt Juultje zichzelf dom en vaak bang, maar dat is ze natuurlijk niet. Juultje is namelijk erg slim en vindingrijk! Met de soeplepel die ze op de valreep meeneemt redt ze zichzelf en Troekel uit diverse situaties. In het bos komt ze enge wezens tegen, zoals de woudheks en Rinaldini de rover. Maar ze zijn iedereen te slim af.

De meeste boeken van Thea Beckman zijn historische jeugdromans. Dit is echter iets totaal anders. ‘Een bos vol spoken’ is voor kinderen die al prima zelf kunnen lezen, maar het is ook een heel fijn boek om voor te lezen. Het verhaal is beknopt en voorspelbaar en is her en der wat opgesierd met illustraties.

Het is een leuk boek voor kinderen die van fantasierijke verhalen houden! Ik vond het heel leuk om dit boek te herlezen, maar ik vond het niet meer zo spannend als toen.

Herlees jij wel eens boeken uit je kindertijd?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: