Vind ik leuk! van Lena Miller

vind-ik-leukVandaag dit sprankelende en originele jeugdboek van Lena Miller op mijn blog.

Kiki woont met haar vader alleen. Haar moeder heeft het gezin ooit verlaten en Kiki’s vader probeert de opvoeding nu alleen te doen. Dat gaat niet vlekkeloos en Kiki wordt regelmatig moe van haar wereldvreemde vader met zijn gekke regeltjes. Hij is voornamelijk bezig met vogelhuisjes en katten op afstand houden. Op een dag ontdekt Kiki dat alles wat ze op haar Hashtag-profiel plaatst werkelijkheid wordt. Dat levert bijzondere situaties op…

Hashtag is cooler dan Facebook volgens Kiki, al is haar vader vrij zorgelijk over de instellingen van deze site. Hashtag speelt een belangrijke rol in Kiki’s leven en dat helemaal nadat ze erachter komt dat alles wat ze plaatst ook daadwerkelijk uitkomt! Want als een eenhoornbeeldje zelfs tot leven kan komen, kan ze ook haar moeder terughalen en mensen een goed cijfer bezorgen… Maar soms moet je heel goed uitkijken bij wat je wenst, dit geldt ook voor Kiki!

De social media speelt een belangrijke rol in dit eigentijdse jeugdboek vol fantasierijke elementen. Lena Miller heeft een creatieve  en gevoelige stijl en durft gewaagde wendingen te geven aan het verhaal. Zo laat ze de lerares Engels letterlijk dood neervallen als Kiki dit boos wenst op haar social media en laat dit vervolgens heel verrassend aflopen.

Wat ik zo mooi vind is dat Lena Miller ook gevoelige elementen in dit boek heeft gestopt. Zoals het missen van een moeder, vriendschappen en de invloed van social media op je leven. Het belangrijkste is misschien wel dat je uit moet kijken met wat je op internet zet en dat je jezelf moet realiseren dat iets wat geschreven is letterlijk en figuurlijk een eigen leven kan gaan leiden. Dat weten we allemaal wel, maar soms vergeten we het. Lena Miller vergroot dit op fantasievolle wijze uit en hiermee benadrukt ze op een hele creatieve manier de schaduwkant van social media.

‘Vind ik leuk!’ is eigentijds, maar ook fantasierijk.  Ik ben vooral onder de indruk van Lena’s gevoelige schrijfstijl. Ze maakt van Kiki een echt meisje, wat zo bij jou in de straat zou kunnen wonen. Ook het gegeven van een soort wensmachine op je social media vind ik heel leuk bedacht! Het boek is heel luchtig en vlot te lezen en het stemt ook nog eens tot nadenken over je eigen internetgedrag. Het verhaal is dan ook boeiend tot de laatste letter!

Leuk om te doen na het lezen van dit boek:

De klas van Kiki leest voor Engels Pride and Prejudice van Jane Austen. Tot iemand oppert dat ze ook de ‘The Lizzie Bennet Diaries’ op Youtube kunnen volgen. Deze serie bestaat echt en je kunt het hier vinden: The Lizzie Bennet Diaries


2 reacties

Reageer op: Vind ik leuk! van Lena Miller

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten