Voor altijd Isa van Svea Ersson

voor altijd isa coverDeze lag al heel lang ongelezen in mijn kast. Dankzij boeken-roulette kwam dit boek naar voren. Een Nederlandse thriller, want Svea komt gewoon uit Nederland, ook al doet haar naam anders vermoeden.

Isa heette voorheen Iris, maar ze vlucht voor haar criminele verleden. Dankzij het programma Boer zoekt vrouw op tv, komt ze terecht op de boerderij van Mark. Daar begint ze een tweede leven. Het enige wat ze meegenomen heeft is haar briefwisseling met Dean, een gevangene in een Amerikaanse gevangenis die tot de dood veroordeeld is. Hij kent al haar geheimen en op een dag staat hij voor haar…

Het verhaal is bij vlagen spannend, maar stoort op sommige vlakken ook qua ongeloofwaardigheid. Zo gaat Isa op de bonnefooi met haar koffer naar boer Mark, ze heeft hem gezien bij Boer zoekt vrouw op televisie en ziet in hem en zijn boerderij dé ideale schuilplaats. Het wordt allemaal geslikt als zoete koek en Isa wordt zonder verder gedoe -op een verbaasde schoonmoeder- na toegelaten op de boerderij en in Mark’s leven. Het verhaal maakt een sprongetje naar de toekomst en daar is ook ineens dochtertje Yara.

In cursieve teksten lezen we mee in Isa’s dagboek, over haar leven als Iris en haar criminele verleden. Langzaam lezen we wat er is gebeurd, waarvoor ze vlucht en wie de mensen uit haar verleden zijn. Ondertussen maakt ook Dean zijn opwachting als Daan Verstegen, hij is ontsnapt tijdens een brand in de gevangenis en op de vlucht. Hij wil schuilen op de boerderij van Mark en Isa. Isa voelt er weinig voor, maar staat machteloos. Dean weet erg veel (zeg maar gerust alles) van Isa’s leven en verleden. Ze kan niet anders dan alles goedvinden wat hij vraagt.

Ze stond erbij en ze keer ernaar… Dat is het zinnetje wat ik regelmatig dacht toen ik las in ‘Voor altijd Isa’. Er overlijden mensen, er verdwijnt een hond, er is dreiging en Isa staat erbij en kijkt ernaar. Ze weet diep vanbinnen wat er speelt en hoe dat komt en doet in eerste instantie niet echt veel daaraan. Ze vermoedt wel van alles, maar diept die vermoedens niet uit. Dat komt later wel allemaal op gang, maar dan is het rijkelijk te laat.

‘Voor altijd Isa’ leest op zich wel lekker vlot, dat is een pluspunt. Het boerenleven is mooi beschreven en de afgelegen boerderij is een mooie locatie voor een thriller. Op sommige momenten schiet je echt supersnel door het boek heen en ben je benieuwd hoe bepaalde situaties voor Isa aflopen. Het einde van dit boek vond ik iets te gemakkelijk en naïef. Vooral de reactie van Mark op Isa’s bekentenissen vond ik erg zwakjes.

Al bij al vond ik het geen vervelend boek om te lezen, ondanks de ongeloofwaardigheid op sommige vlakken, heb ik me toch prima vermaakt.


Reageer op: Voor altijd Isa van Svea Ersson

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten