30 november 2021

Vraag het aan Veerle van Renée Olsthoorn

‘Vraag het aan Veerle’ is het eerste deel uit de ‘Sportschool serie’. In dit deel volgen we Veerle. Ze gaat aan de slag in de sportschool

Veerle is een leuke vrouw, ze krijgt na lang zoeken eindelijk werk in de sportschool waar ze graag komt. Als baliemedewerkster en Zumba-instructrice. Haar vriend Joey is net bij haar weg en Veerle geniet van het vrijgezellenbestaan, al blijft haar ex af en toe irritant aan haar plakken. Veerle heeft psychologie gestudeerd en mensen vragen vaak advies aan haar.

Het leven van Veerle

Veerle heeft een leuke vriendengroep, geniet van haar werk en kijkt in haar vrije uurtjes graag Netflix. Vooral Virgin River is favoriet bij haar! Met haar vader kan Veerle het niet zo goed vinden, hij heeft nogal wat commentaar op haar manier van leven en voornamelijk op haar werk in de sportschool. Hij wil dat ze een baan zoekt die past bij haar opleiding.

Renée Olsthoorn heeft een leuke schrijfstijl en al snel zit je helemaal in het verhaal. In het begin vond ik het enthousiasme van de vriendinnen iets te druk, maar dat was gelukkig maar een hoofdstuk. De auteur geeft Veerle leuke eigenschappen mee en ik zag haar echt als een levend karakter voor me.

Leest erg fijn

Niet alleen Veerle heeft een verhaal. Ook sportschool-bezoeker Bertrand heeft iets te vertellen. Hij deelt een verdrietige herinnering. Ik had al snel een vermoeden wat er speelde. Er is ook veel aandacht voor kleine dingetjes. Veerle die in haar huis wat opruimt, liedjes meezingt en er worden tussendoor leuke kijktips gedeeld voor Netflix.

Het is leuk om mee te kijken naar het werk op de sportschool en om te lezen hoe Veerle opbloeit nu ze weer alleen woont in het hofje. Het verhaal speelt zich af in Den Haag en veel bekende plekjes komen voorbij, zoals de Paleistuin. ‘Vraag het aan Veerle’ leest erg fijn weg.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: