29 juli 2014

Vraagstukken van Renske de Greef

vraagstukken cover

Vandaag weer een columnbundel! Ik lees ze heel graag, maar ik had er geen meer. En wat doe je dan als lezer? Juist, je gaat shoppen. Ik kocht deze van Renske de Greef: Vraagstukken. Krachtige en komische columns zoals ik gewend ben van haar.

In ‘Vraagstukken’ vraagt Renske zich voortdurend van alles af. Waarom mensen op een bepaalde manier reageren. Waarom we geen gepast woord hebben voor de volwassenen op leeftijd. Want ja, je hebt volwassenen en ouderen, maar die groep ertussen? En waarom praten mensen vaak over Afrika alsof het één land is?

‘Vraagstukken’ staat niet alleen vol met vraagstukken, maar ook met talrijke herkenbare situaties.  Bijvoorbeeld je printer, die altijd wel een reden heeft om niet te printen, vooral op dat ene moment dat je iets belangrijks uit wil printen. En hoe vaak we niet ongemerkt genieten van het koekeloeren op Funda in andermans huizen. Of dat moment dat je te horen krijgt dat je niet op een feestje van een gezamenlijke vriendin bent uitgenodigd. Tja, reageer dan maar eens zo luchtig mogelijk…

De herkenbaarheid komt vooral omdat Renske en ik leeftijdgenoten zijn, hetzelfde jeugdsentiment en vaak ook dezelfde kijk op dingen delen. De columns lezen verslavend lekker weg. Oftewel: ik bleef weer eens te lang wakker en hield me niet aan mijn voornemen om het bij twee columns per keer te houden. Ik schrijf het zo vaak, dat columnbundels stukje bij beetje gelezen moeten worden, maar ik faal zelf maar al te vaak hiermee.

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: