7 juni 2021

Wandellust van Cynthia Schultz

Een ommetje maken is momenteel een trend. Cynthia Schultz wandelt dagelijks en beschrijft in dit boek mooie natuurgebieden in Nederland en een enkele uit het buitenland.

In ‘Wandellust’ staan geen wandelroutes, het is alleen een beschrijving van het besproken gebied en wat je er kunt beleven. In een kadertje laat ze weten waar je wat kunt eten en drinken, waar je de auto kunt zetten, of de hond mee mag en of het bereikbaar is met OV. Daarnaast geeft Cynthia uitgebreid uitleg over je outfit, mindfulness en hoe je jezelf kunt stimuleren om er vaker op uit te trekken.

Wandelen in Nederland

Cynthia kruist het gehele land door voor dit boek. Ze wandelt onder andere op Terschelling, Zoutelande, Utrecht, Maastricht en De Oude Warande. Bij elk hoofdstuk legt ze uit wat je er kunt zien en doen en wat voor soort wandelgebied het is. Heide, bos, kust of midden in een dorp of stad. Het wordt opgesierd met veel foto’s, zodat je al een beetje de indruk van de omgeving krijgt.

Soms beschrijft Cynthia het zo specifiek uit dat je het gemakkelijk op kunt zoeken via Google Maps, zoals de dode arm van de Vecht. Ook geeft ze aan waar je lekker kunt lunchen of een kopje koffie tussendoor kunt nemen. Het laatste wandelgebied wat wordt besproken in dit boek is een locatie op Saba in De Cariben.

Lezen op de tablet

Het boek bevat veel foto’s, ik raad dan ook aan om de digitale versie van het boek op de tablet te bekijken, of de hardcover te kiezen. Op de e-reader komt dit boek niet goed tot haar recht. Sowieso leest het niet lekker, de letters zijn dof en vielen vaak weg tegen de achtergrond op mijn reader.

Op een bepaalde manier werkte dit boek wel inspirerend, omdat ik n.a.v. het stuk over vogels spotten benieuwd werd naar apps waarmee je vogels beter leert herkennen. Leuk boek om door te bladeren en ideeën op te doen, maar als je echt specifiek een boek zoekt met wandelroutes, dan zou ik deze overslaan.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: