Wat als? van Randall Munroe

wat als? coverDe volledige titel is: ‘Wat als? Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen’. En dit boek is leuk! Het is niet saai of ingewikkeld. Maar bij vlagen heel komisch en reuze interessant!

Je hebt vragen en je hebt vragen… oftewel vragen die je allemaal wel eens hebt, maar waar eigenlijk niemand antwoord op weet. Kunnen we bijvoorbeeld de aarde laten trillen als we allemaal op één plek tegelijk springen? Hoelang duurt het voordat de oceanen leeggelopen zijn als we die leeg zouden zuigen met een ruimtepoort? Hoe ziet dan de wereld eruit?

Hoeveel energie kost het om de gehele wereldbevolking te verhuizen naar een andere plek in het heelal? Kunnen mogelijke inwoners op een andere planeet meeluisteren als we radio uitzenden? Waarom bouwen we geen brug van Londen naar New York met legosteentjes? Dit en nog veel meer (absurde) vragen, waarbij je eerst denkt: ‘hoe kom je daar nou weer bij?’ en dan denkt: ‘Tja, dát zou ik eigenlijk ook wel eens willen weten. Randall Munroe heeft een website waar mensen deze vragen kunnen stellen en hij geeft er wetenschappelijk antwoord op, maar dan wel met een flinke komische inslag.

Geen saaie droge kost dus! Het boek leest heerlijk weg en je blijft ongemerkt doorbladeren omdat je stiekem toch nieuwsgierig bent naar de volgende absurde vraag. Tussendoor komt er een selectie van meest verontrustende vragen die Randall Munroe ooit in zijn inbox vond. Door dit gehele boek vind je ook komische cartoons, vol met zelfspot, ironie en ook de wetenschap wordt flink op de hak genomen.

Randall Munroe heeft een heerlijke fantasie, was werkzaam bij NASA en is tegenwoordig striptekenaar. Al die talenten heeft hij bij elkaar gemixt in dit toffe boek! Dit boek heb ik gelezen op mijn tablet voor de Bliyoo-test. Dus mocht je toevallig één van de testers van Bliyoo zijn, dan kun je dit boek terugvinden in deze app.

 

 

 

 


Reageer op: Wat als? van Randall Munroe

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten