My way van Monica Geuze

my way cover‘My way’ is het boek van vlogger Monica Geuze. Het lijkt een trend te zijn: Youtubers en/of bloggers die een boek uitbrengen. Ik was benieuwd naar dit boek, ook omdat ik Monica Geuze niet zo goed ken. Ik kon dus vrij blanco beginnen.

In ‘My way’ schrijft Monica over haar eigen weg naar de top. Fotoshoots, dj-optredens en natuurlijk over haar werk als vlogger. Elke dag deelt ze een vlog op Youtube en leeft een jetset-leventje. Monica schrijft ook over haar jeugd, deelt kiekjes en een vriendenboek achter in het boek.

Vlot, maar ook te intiem
Dit boek leest gemakkelijk en vlot en is geschreven in spreektaal. De hoofdstukken zijn opgedeeld in tijdsperiodes van Monica’s leven. Zoals toen, nu, straks… en dat is weer opgevuld met allerhande tips over restaurants, verhalen achter tatoeages, kiekjes en quotes. Wat me opvalt is de eerlijkheid van Monica Geuze. Ze schrijft eerlijk over haar slechte schoolprestaties, haar verzuim en spijbelperiodes en het feit dat ze totaal niet wist wat ze met haar leven aan moest.

Haar jeugd komt uitgebreid voorbij, zoals ook de scheiding van haar ouders en het contact met haar vader. Bij dat laatste voelde ik me als lezer vrij ongemakkelijk. Het was informatie waarbij ik dacht: meis had dat voor jezelf gehouden! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders. Het voelde alsof ik per ongeluk post open had gemaakt die verkeerd in mijn brievenbus was gegooid.

Het meest inspiratievolle stuk is het deel waarin ze schrijft hoe ze dj werd, hoe ze naar de top klom op Youtube en hoe haar leven er nu uitziet.

Tikkeltje narcisme
Monica ziet zich niet als voorbeeld voor jongeren. Ik heb na dit boek een aantal vlogs bekeken en ik denk dat het inderdaad goed is dat ze zichzelf niet ziet als voorbeeld. Ik kan me wel vinden in een aantal quotes van haar. Ik begrijp ook heel goed haar standpunt dat je van jongeren niet altijd kunt verwachten dat ze al meteen weten wat ze later willen gaan doen… Dat je nooit dingen zou moeten wissen van jaren geleden, omdat je toen ook was wie je was en dat heeft je gemaakt tot wie je nu bent.

Tussen de regels door proefde ik ook redelijk wat narcisme. Dit komt later weer terug met een ‘vriendenboek’ achter in het boek, waarin Monica’s vrienden vragen beantwoorden over Monica Geuze en Monica daar weer een antwoord op geeft. Ik zag het meer als ‘boekvulling’, met weer teveel intieme informatie waarbij ik lezer weer dacht: wat moet ik hiermee?! Zoals een vriendin die opschrijft dat ze ‘mensen uitlachen’ leuk vindt om samen met Monica te doen.

Ik was gewoon nieuwsgierig naar dit boek, dus klikte het aan in Bliyoo. Sommige stukken waren interessant, foto’s kijken is en blijft leuk, maar veel was ook irritant. Het zal een geweldig boek zijn voor haar fans/volgers, maar op een aantal vlakken had het voor mij wel een onsje minder mogen zijn… Dan bedoel ik bijvoorbeeld de prijs van het boek (€ 12.99 voor het ebook als je het los koopt), het narcisme en de privacy-gevoelige informatie.


2 reacties

Reageer op: My way van Monica Geuze

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten