29 juni 2021

Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Het nieuwste boek van Marijke Vos is heerlijk leesvoer en het is verslavend leuk!

Debby woont met haar zus in de drukke stad, maar heeft een hekel aan de drukte, de files en de deadlines. Ook bij haar zus begint het te kriebelen. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar een huis in een dorp, wie als eerst een huis vindt, bepaalt waar ze gaan wonen, dat is de weddenschap. Debby’s zus Hilde trekt met haar gezin in een oude apothekerswoning van een landelijk dorpje. Ook Debby volgt, zij koopt een oude boerderij om haar droom te verwezenlijken.

Een alpaca-boerderij

Debby is dol op alpaca’s, ze wil dan ook niets liever dan een eigen alpaca-boerderij beheren! Ze krijgt hierbij hulp van dierenarts Rogier. Sommige dorpsbewoners zijn echter nogal terughoudend tegenover Debby en haar zus. Hilde probeert de acclimatiseren in het dorpje, maar voelt zich wel erg vaak alleen omdat Pieter steeds druk is met zijn werk in de stad. En dan komt ook nog eens de gladde Stijn naar het dorpje. Debby dacht dat ze zonder hem verder ging, maar hij wil haar nog niet kwijt. Maar of ze nog wel zo goed bij elkaar passen…?

In ‘Wedden dat ik blijf’ is het geen moment saai, er is van alles gaande en er zijn verschillende verhaallijnen. Het opknappen van de vervallen boerderij, een alpaca-boerderij opzetten, een nieuw leven in een dorpje opbouwen en gevoelens voor de knappe dierenarts zijn hier een paar voorbeelden van. Maar ook veel emotionele situaties komen voorbij. Wraak, pesten, liefde, roddel en achterklap passeren ook rijkelijk de revue.

Modern, meeslepend en komisch

Marijke Vos heeft een moderne schrijfstijl, met vlotte dialogen en leuke oneliners. Haar stijl is meeslepend en bij vlagen ook spannend. Zo is er een zieke alpaca, maar ook een groot probleem in het dorp waar veel mensen ongewild bij betrokken zijn. Daarnaast krijgen ook de bijpersonages voldoende aandacht. Ik genoot van Rogier. Lachte om aannemer Tim en ik leefde mee met Tim’s zoontje Abel, hij wordt gepest op school, maar fleurt helemaal op als hij de alpaca’s ziet.

Debby is een leuk personage, maar kon nooit ergens haar draai vinden. Op de boerderij lijkt ze zich eindelijk ergens thuis te voelen. Ik vond het heerlijk om als lezer bij haar op visite te zijn. En na het lezen van dit boek wil ik heel graag een keer naar een alpaca-boerderij!