Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Wedden dat ik blijf cover

Het nieuwste boek van Marijke Vos is heerlijk leesvoer en het is verslavend leuk!

Debby woont met haar zus in de drukke stad, maar heeft een hekel aan de drukte, de files en de deadlines. Ook bij haar zus begint het te kriebelen. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar een huis in een dorp, wie als eerst een huis vindt, bepaalt waar ze gaan wonen, dat is de weddenschap. Debby’s zus Hilde trekt met haar gezin in een oude apothekerswoning van een landelijk dorpje. Ook Debby volgt, zij koopt een oude boerderij om haar droom te verwezenlijken.

Een alpaca-boerderij

Debby is dol op alpaca’s, ze wil dan ook niets liever dan een eigen alpaca-boerderij beheren! Ze krijgt hierbij hulp van dierenarts Rogier. Sommige dorpsbewoners zijn echter nogal terughoudend tegenover Debby en haar zus. Hilde probeert de acclimatiseren in het dorpje, maar voelt zich wel erg vaak alleen omdat Pieter steeds druk is met zijn werk in de stad. En dan komt ook nog eens de gladde Stijn naar het dorpje. Debby dacht dat ze zonder hem verder ging, maar hij wil haar nog niet kwijt. Maar of ze nog wel zo goed bij elkaar passen…?

In ‘Wedden dat ik blijf’ is het geen moment saai, er is van alles gaande en er zijn verschillende verhaallijnen. Het opknappen van de vervallen boerderij, een alpaca-boerderij opzetten, een nieuw leven in een dorpje opbouwen en gevoelens voor de knappe dierenarts zijn hier een paar voorbeelden van. Maar ook veel emotionele situaties komen voorbij. Wraak, pesten, liefde, roddel en achterklap passeren ook rijkelijk de revue.

Modern, meeslepend en komisch

Marijke Vos heeft een moderne schrijfstijl, met vlotte dialogen en leuke oneliners. Haar stijl is meeslepend en bij vlagen ook spannend. Zo is er een zieke alpaca, maar ook een groot probleem in het dorp waar veel mensen ongewild bij betrokken zijn. Daarnaast krijgen ook de bijpersonages voldoende aandacht. Ik genoot van Rogier. Lachte om aannemer Tim en ik leefde mee met Tim’s zoontje Abel, hij wordt gepest op school, maar fleurt helemaal op als hij de alpaca’s ziet.

Debby is een leuk personage, maar kon nooit ergens haar draai vinden. Op de boerderij lijkt ze zich eindelijk ergens thuis te voelen. Ik vond het heerlijk om als lezer bij haar op visite te zijn. En na het lezen van dit boek wil ik heel graag een keer naar een alpaca-boerderij!


Reageer op: Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten