Wine-up van Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan

Wine up! cover‘Wine Up’ is een columnbundel met luchtige en humoristische columns over het leven van 40+ vrouwen.

Caro, Esmee en Anna zijn moeders van kinderen die al uit de luiers zijn. Ze maken van alles mee en ook hun kinderen nemen geen blad voor de mond. Vaak raken ze verzeild in gênante situaties, datingblunders en opvoedstress. De serie Bitterzoet op Linda.tv is gebaseerd op deze columns. De columns zelf zijn bekend geworden op de gelijknamige website Wine Up! Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan zijn de makers achter deze columns.

Hoe het is ontstaan…
Terwijl ik dit luchtige boek las op een (te) warme dag vroeg ik mezelf af hoe het zit met deze columns. Ik heb geprobeerd dit uit te zoeken. Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan waren aanwezig op een etentje met vriendinnen. Er werd een hoop gedeeld en vooral een hoop gelachen! Het waren verhalen uit het leven gegrepen van (gescheiden) moeders en hun ‘rotleven’ wat begon na hun 40e en dit met een knipoog.

Dit was zo leuk en vermakelijk dat sindsdien de dames bleven appen en anekdotes zijn blijven delen. Mieke en Yvanka schreven deze anekdotes op en deelde dit op hun site. Caro, Esmee en Anna staan centraal voor de vriendinnen die deze anekdotes delen. Dat ging ontzettend goed, zo goed zelfs, dat er ook al een televisieserie is opgenomen: Bitterzoet.

Gênant met een knipoog
De drie vrouwen in het boek zijn verschillend. Zo is Caro een single moeder van drie kinderen. Anna heeft een man en drie kinderen. Esmee heeft een man en twee zoons. Deze vrouwen maken van alles mee en vaak gaat dat niet zoals gepland. Herkenbare situaties als een bevolkingsonderzoek, een date met een ‘deftige man’ en kinderen bij oma en opa die filmpjes van vroeger kijken waar mama niet op haar best op staat. Vaak gênante momenten en dat met een knipoog verwoord.

Een minpuntje vond ik wel dat ik op een gegeven moment de karakters niet goed meer uit elkaar kon houden. Al hebben ze alle drie een ander gezin en manier van leven, voor mij leken alle drie de vrouwen op elkaar. Verder wordt het boek opgevuld met “makkelijke stukjes”, zoals ludieke lijstjes.

Luchtig leesvoer
Ik ben nog geen 40… dat duurt nog wel een jaar zeven (omg, nog maar zeven jaar!), maar ik vond dit boek desondanks wel een lekker boek om weg te lezen. Het leest ontzettend snel en na anderhalve dag was het uit. Niet veel bij nadenken en gewoon jezelf vermaken. Zo’n boek is het.


Reageer op: Wine-up van Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten