Wisselwerking van Bertina Mulder

Wisselwerking cover‘Wisselwerking’ is het debuut van Bertina Mulder. Een nieuwe schrijfster ontdekken is altijd spannend. Tot mijn verrassing bleek het ‘Wisselwerking’ een gevoelige en ingetogen roman te zijn!

Student Sjoerd organiseert als afstudeerproject een flashmob. Dat wordt geregistreerd met de drone van zijn beste vriend Zom. De oudere man Arend tekent op dat plein het stadhuis. Hij doet dat voor zijn vrouw die op dat moment een ingrijpende operatie ondergaat. Hij wil iets goedmaken uit het verleden. Jong en oud, spijt en vergeving, verleden en heden… ‘Wisselwerking’ is een roman vol contrasten.

Bertina Mulder schrijft ingetogen en gevoelig. Ze wisselt handig de verhaallijnen af en biedt de lezer een diversiteit aan personages. De flitsende jonge wereld vol studenten, moderne zaken als flashmobs, drones en social media komen volop voorbij. Daartussen zit de rustige Arend met een tekening van houtskool voor zijn vrouw op het plein. Levens die mijlenver uit elkaar liggen blijken dichter bij elkaar te liggen dan ze zelf vermoeden.

In korte hoofdstukken volg je Sjoerd, Zom en Arend. De verhaallijn van Arend is het meest gevoelig. Hij heeft een fout in het verleden gemaakt, dat verzwegen en uiteindelijk opgebiecht. Hij voelt zich onzeker en Arlette lijkt koel tegenover hem te staan na deze biecht. Zal Arend’s tekening de warmte weer terugbrengen in hun huwelijk?

De moderne en jonge Sjoerd werkt bedreven aan zijn afstudeerproject, maar het verleden vol pesterijen op school hijgt nog steeds in zijn nek. Ook worstelt hij met een coming-out. Hij heeft veel aan zijn beste vriend Zom. Een vriend die als geroepen in zijn leven kwam. Sjoerd komt in aanraking met Arend. Er lijkt een bijzondere vriendschap te ontstaan. En uiteindelijk kom je erachter dat niets het leven zomaar gebeurd.

Pesten, rouw, spijt, vergeving en vriendschap staan centraal in Wisselwerking. Maar ook liefde komt voorbij. Onvoorwaardelijke liefde en ingewikkelde liefde. Eerlijk durven zijn over je gevoelens. Ook al zijn het zware thema’s, ze komen ingetogen voorbij. Niet teveel, maar goed gedoseerd. Persoonlijk vond ik de verhaallijn rondom Arend en zijn vrouw Arlette het mooist beschreven!

 


Reageer op: Wisselwerking van Bertina Mulder

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten