De tien mooiste boeken van 2016

mooiste boeken 2016Nog een paar dagen en 2016 is voorbij. Ik las dit jaar heel veel boeken en ik heb zelfs mijn persoonlijke leesrecord verbroken. Ik zit al bijna aan de 90 boeken en ik denk dat ik dit ook ga halen. Als je zoveel boeken leest, zitten er natuurlijk ook toppers zitten. Vandaag zet ik de tien mooiste boeken van dit jaar op een rij.

Sommige bloggers fotograferen al hun boeken bij elkaar. Dat is een beetje lastig als je vrijwel alles digitaal leest, maar lijstjes maken heb ik altijd al leuker gevonden dan fotograferen 😉 Ik heb dit jaar bijna twintig boeken gelezen die ik vijf sterren gaf.

Aan mij de taak om er tien uit te halen voor het maken van een lijstje tien mooiste boeken van 2016. Dat was geen simpele opdracht kan ik je zeggen. Maar goed, ik daag mezelf graag uit en het is gelukt! Als je op de titel klikt ga je naar de leeservaring.

In seizoenen van Judith Visser

Een roman van Judith Visser, scherp, venijnig, pijnlijk en beklemmend.

Weerstand van José Fernanda

José gaat verder waar Weerloos stopte, ze is niet alleen kunstenares, maar ook een goede schrijfster!

Het smelt van Lize Spit

Gewoon supercalifragilisticexpialidocious! Daarom dus!

Het kleine leven van Norbert Jones van Marloes Kemming

Een lieve en gevoelige roman over een lieve man met een enorme verzameling.

De achtste zuster van Elle Eggels

Het langverwachte vervolg op Het huis van de zeven zusters.

Roeien naar de Volewijck van Suzanne Wouda

Historische roman die zich grotendeels afspeelt in het Burgerweeshuis van Amsterdam

Ze zal weer vliegen van Jolanda Smit

Ontroerend en heftig waargebeurd verhaal over een klein meisje wat leukemie krijgt

Judaskus van Linda Jansma

Linda Jansma, need I say more?

Rauw van Yvonne Deinert

Een rauw en meeslepend verhaal over een jongen die worstelt met rouw en schuldgevoelens na de dood van zijn broer.

Ikigai van Hector Garcia Puigcerver & Francesc Miralles

Het meest leerzame boek van 2016, met praktische adviezen die iedereen gemakkelijk toe kan passen.


5 reacties

 • 28 december, 2016 om 20:10
  Annelies zegt:

  Mooi lijstje! Roeien naar de Volewijck wil ik ook nog graag lezen. Die historische romans van Ambo Anthos zijn volgens mij altijd een schot in de roos.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 28 december, 2016 om 20:28
   Leesdame zegt:

   Ja, ze lezen inderdaad heel fijn weg! Zo ben ik ook erg benieuwd naar Tulpenliefde uit deze historische serie.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 28 december, 2016 om 20:38
  Sue zegt:

  Oei, ik ken alleen Het smelt van jouw lijstje! Het meest benieuwd ben ik naar Het kleine leven, daar heb ik veel goeds over gelezen 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sue Beantwoorden

 • 24 januari, 2017 om 15:45
  Claar. zegt:

  Van je top10 las ik alleen ‘roeien Volenwijck’ vond van reeks Historische romans (AmboAnthos) ‘Blauw water’ Simone van der Vlugt het mooiste, groet Claar

  Ikhartje(0) deze reactie

  Claar. Beantwoorden

Reageer op: De tien mooiste boeken van 2016

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten