Wonen op vakantie van Esther Verhoef

wonen op vakantie coverEen boekje over het leven in Frankrijk en waar je allemaal rekening mee dient te houden als je gaat emigreren. Verder bevat het boek een kort thriller-verhaal en een aantal leuke columns en wat recepten.

Het boek bevat van alles wat. Columns, info over emigreren naar Frankrijk, omgaan met je Franse buurtgenoten en een mini-thriller. Zoals ik het nu vertel lijkt het een dik boek, maar dat is het absoluut niet. ‘Wonen op vakantie’ is juist een dun en luchtig boek, met vermakelijke verhalen en ervaringen die Esther Verhoef opdeed tijdens haar verblijf in Frankrijk.

Esther Verhoef vertrok met haar gezin naar Frankrijk, ze kochten daar een huis en gingen “wonen op vakantie” zoals een van haar kinderen het noemde. Wat daar allemaal bij kwam kijken schreef Esther op. Maar ze schreef ook over haar kinderen en hoe die het op school deden. Over een huisarts bezoeken en loslopende kippen. Het boek geeft een vermakelijke inkijk in dat leven, maar geeft ook praktische tips voor mensen die ook die stap willen wagen.

De praktische tips zijn beknopt, wil je echt meer weten over emigreren naar Frankrijk dan heb je hier niet genoeg aan, maar achter in het boek staan gelukkig meer boekentips. De columns vond ik het leukst om te lezen, vooral de column over de Franse kapper! Het verhaal Nouveau Riche had ik trouwens hiervoor niet gelezen, ook al is daar apart een uitgave van verschenen. Ik vond het wel een leuk en spannend verhaal, maar wel beetje kort.  Verder staan er ook nog wat recepten in, maar die waren voor mij niet zo van toepassing. Al kunnen die misschien voor andere lezers wel mooi meegenomen zijn. Al met al een leuk tussendoor-boek. Ook leuk voor mensen die niets met Frankrijk of emigreren hebben.


2 reacties

  • 9 juni, 2014 om 11:58
    Sandraschrijftenleest zegt:

    Ik ben blij dat ik toch op je link klikte, ik lees weinig thrillers dus was ik geneigd je artikel over te slaan en zie daar: geen thriller 🙂 Lijkt mij een leuk boek, kijk graag programma’s als Ik vertrek dus deze komt op mijn lijstje (en vooruit dan lees ik het thriller verhaal ook 😉 ).

    Ikhartje(1) deze reactie

    Sandraschrijftenleest Beantwoorden

Reageer op: Wonen op vakantie van Esther Verhoef

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten