9 juni 2014

Wonen op vakantie van Esther Verhoef

wonen op vakantie cover

Een boekje over het leven in Frankrijk en waar je allemaal rekening mee dient te houden als je gaat emigreren. Verder bevat het boek een kort thriller-verhaal en een aantal leuke columns en wat recepten.

Het boek bevat van alles wat. Columns, info over emigreren naar Frankrijk, omgaan met je Franse buurtgenoten en een mini-thriller. Zoals ik het nu vertel lijkt het een dik boek, maar dat is het absoluut niet. ‘Wonen op vakantie’ is juist een dun en luchtig boek, met vermakelijke verhalen en ervaringen die Esther Verhoef opdeed tijdens haar verblijf in Frankrijk.

Esther Verhoef vertrok met haar gezin naar Frankrijk, ze kochten daar een huis en gingen “wonen op vakantie” zoals een van haar kinderen het noemde. Wat daar allemaal bij kwam kijken schreef Esther op. Maar ze schreef ook over haar kinderen en hoe die het op school deden. Over een huisarts bezoeken en loslopende kippen. Het boek geeft een vermakelijke inkijk in dat leven, maar geeft ook praktische tips voor mensen die ook die stap willen wagen.

De praktische tips zijn beknopt, wil je echt meer weten over emigreren naar Frankrijk dan heb je hier niet genoeg aan, maar achter in het boek staan gelukkig meer boekentips. De columns vond ik het leukst om te lezen, vooral de column over de Franse kapper! Het verhaal Nouveau Riche had ik trouwens hiervoor niet gelezen, ook al is daar apart een uitgave van verschenen. Ik vond het wel een leuk en spannend verhaal, maar wel beetje kort.  Verder staan er ook nog wat recepten in, maar die waren voor mij niet zo van toepassing. Al kunnen die misschien voor andere lezers wel mooi meegenomen zijn. Al met al een leuk tussendoor-boek. Ook leuk voor mensen die niets met Frankrijk of emigreren hebben.

2 reacties

  • 9 juni, 2014 om 11:58
    Sandraschrijftenleest

    Ik ben blij dat ik toch op je link klikte, ik lees weinig thrillers dus was ik geneigd je artikel over te slaan en zie daar: geen thriller 🙂 Lijkt mij een leuk boek, kijk graag programma’s als Ik vertrek dus deze komt op mijn lijstje (en vooruit dan lees ik het thriller verhaal ook 😉 ).Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: