15 mei 2012

Zoek het maar uit van Chantal van Gastel

zoek het maar uit cover

Zoek het maar uit van Chantal van Gastel lag al sinds vorig jaar september op mijn ntl-stapel te wachten tot ik het eindelijk eens zou oppaken. Het werd toch eens tijd dat deze vierde chicklit van Chantal aan de beurt zou komen en vorige week was dat dan ook het geval.

Nadat ik het boek had gelezen heb ik nog heel lang nagedacht over het aantal sterren wat ik wilde geven. Ik twijfelde tussen 3 en 4 sterren. En dus besloot ik er nog een nachtje over te slapen en het boek nog eens extra te laten bezinken. Er gebeurde namelijk nog veel in dit boek. Zo kwam ik uiteindelijk mooi uit op 4 sterren!

Zoek het maar uit gaat over Ella. Zij werkt in een boekhandel, maar tijdens een rustige koopavond wordt de winkel overvallen terwijl Ella alleen in de winkel staat. Als alles goed afloopt realiseert Ella dat het ook zomaar voorbij had kunnen zijn en daarom wil Ella een wishlist maken en de dingen gaan doen die ze al veel eerder had willen doen.

Als haar Owen ook nog eens met haar wil samenwonen lijkt het leven van Ella compleet te zijn. Maar zo voelt het toch niet voor Ella. Tijdens de overval moest Ella plotseling denken aan Dex, haar jeugdliefde. Daarnaast wil Ella graag een boek schrijven en dat lukt met hulp van haar oma, die een emotioneel en indrukwekkend geheim met zich meedraagt.

De chicklit Zoek het maar uit is serieuzer dan de drie voorgaande chicklits van Chantal. Er spelen diverse emoties een rol. Het boek is lekker dik en onderhoudend, maar leest vlot. Verder merk ik dat Chantal erg gegroeid is met haar schrijfstijl. Zoek het maar uit heeft diepgang, maar toch blijft de sfeer herkenbaar en luchtig zoals je verwacht bij een chicklit.

Voor mijn gevoel is dat een prettige combinatie. Wat ik bijzonder vond was dat boek ergens voorspelbaar was en toch ergens ook weer niet. Ik wil niks verraden, maar er kwam een hele onverwachte wending in het verhaal en dat kwam ook bij mij wel even binnen. Wie het boek wil gaan lezen komt vanzelf wel op het punt wat ik nu bedoel. En wie het gelezen heeft zal direct begrijpen wat ik bedoel.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: