23 mei 2012

Zonder Lisa van Svea Ersson

zonder lisa cover

Heerlijk dat zomerse weer. En vooral heerlijk leesweer en daardoor kruip ’s avonds na het eten nog even op de tuinbank met een boek. Dat was dit keer een thriller van Svea Ersson: Zonder Lisa… En voor de duidelijkheid, Svea is een Nederlandse schrijfster.

Zonder Lisa begon al herkenbaar. Het is de opvolger van Svea’s debuut: Alleen Eva. Op zich hoef je Alleen Eva niet te lezen, want Zonder Lisa is een op zichzelf staande thriller. Het was leuk om weer te lezen over Eva en haar alter ego’s. Eva is namelijk een vrouw met meerdere persoonlijkheden.

In dit boek woont ze in Zweden met haar jongere vriend Tommie en hebben ze al drie kinderen. Op een dag spelen Eva, Lisa en Sterre samen verstoppertje. Maar Lisa wordt niet gevonden. Eva en Tommie zoeken alles af, krijgen hulp van de buurt, maar nergens vinden ze Lisa terug. Al gauw trekken ze de conclusie dat Lisa ontvoerd moet zijn. Op de een of andere manier heeft ieder personage wel een reden tot ontvoering. Dit maakt het boek tot het einde toe spannend.

Zonder Lisa is een thriller met een hoge spanningsboog. Ik verdacht bijna elk personage wel van de ontvoering. Allemaal lijken ze wel reden te hebben tot het ontvoeren van Eva’s dochter. Ik las heel snel, omdat ik graag wilde weten hoe het eigenlijk in elkaar zat. Op het einde veranderd Zonder Lisa in een soort actie-thriller, dat was even een omslag. Juist die onderhuidse spanning vond ik veel boeiender.

Ik vond het al met al een fijne thriller, met genoeg onderhuidse spanning en het was sowieso leuk om weer over Eva te lezen.

1 reactie

  • 24 mei, 2012 om 05:37
    Lisa

    Lijkt me inderdaad een mooi/spannend boek!!
    mijn lijstje word op deze manier weer steeds langer met ntb…Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: