19 juni 2021

Zonnevlam van Noortje Brink

De nieuwe vakantiethriller van Noortje Brink! Al zit er dit keer een iets andere draai aan dan we gewend zijn.

Anouk gaat met haar man Jim en dochtertje Merel verhuizen naar een nieuwe villa, tot die tijd logeert ze in een luxe caravan bij haar schoonouders op de camping. Anouk voelt steeds meer afstand bij Jim, hij is er vrijwel nooit en altijd bezig met zijn werk. Na het kiezen van een verkeerd pad op de camping stuit Anouk op iets verdachts, dat zit haar niet lekker, dus ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Maar of dat slim is…

Niet echt op vakantie dus

In haar vorige vakantiethrillers reizen de hoofdpersoon vaak naar een toeristische locatie, in ‘Zonnevlam’ logeert Anouk tijdelijk op een camping omdat ze nog niet in het nieuwe huis kan. De camping is wel van alle luxe voorzien en dochter Merel heeft genoeg lol in het zwembad en met andere kinderen op de camping.

Anouk is nogal naïef, ze stuit op een verdachte situatie, maar het komt niet in haar op om naar de politie te stappen. In plaats daarvan gaat ze spelen met haar eigen leven en dat van haar dochter en maakt ze onlogische keuzes.

Net niet

Hoewel ‘Zonnevlam’ wel lekker wegleest, is het niet echt een vakantiethriller en het wordt ook niet echt spannend. Het is een easy-read, prima voor een middag in de zon of een lange avond, want je leest haar novelles vrij gemakkelijk in één sessie uit.

Noortje Brink levert regelmatig een nieuw verhaal af, de kwaliteit wisselt nogal en bij ‘Zonnevlam’ had ik het idee dat het te snel geschreven was, het miste puntjes op de i. De karakters blijven te vlak en ook de verhaallijn vond ik niet vlekkeloos uitgewerkt. Het lijkt alsof Noortje Brink dit keer in de knoop zat met het verhaal en de verhoudingen en dat het te lastig werd om er nog een geloofwaardige draai aan te geven. ‘Nou ja, het zal wel’ dacht ik op het eind. En dat is toch wel jammer, ook bij een novelle.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: