Als je dit leest ben ik er nog van Jette Vonk

als je dit leest ben ik er nog coverJette Vonk nam mij mee op reis. Letterlijk over de wereld, maar ook een reis door haar gedachtes.

Jette Vonk krijgt te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Woede en machteloosheid overvalt haar, maar al snel herneemt ze zichzelf. Ze stelt een bucketlist op, gaat mediteren en reist over de wereld naar bijzondere plekken, waaronder Bali, Kreta en Singapore. Ze maakt van haar leven een leven vol inspiratie en geluksmomenten, wat afgewisseld wordt met de keiharde momenten waarin ze geconfronteerd wordt met haar ziekte.

‘Als je dit leest ben ik er nog’ is een verhaal in dagboekvorm, met kiekjes, gedichten en quotes. Een soort plakboek van Jette’s leven op dat moment. Jette Vonk houdt een blog bij en haar blogposten heeft ze gebundeld tot een boek. Het is geen dik boek en de teksten worden regelmatig afgewisseld met foto’s en gedichten. Dat leest erg snel en gemakkelijk, omdat het steeds korte stukjes betreft.

Nergens wordt het verhaal zwaarmoedig, al proef je soms duidelijk de strijd van Jette, maar al gauw probeert ze dan haar leven weer zin te geven. Het geluk te zoeken, te genieten en tot rust te komen. Ze leest inspirerende boeken, leert mediteren en doet spirituele workshops. Zo af en toe overheerst de zweverigheid in haar stukjes, maar dit kon ik wel begrijpen. Ik denk dat je in zo’n situatie ook zoiets nodig hebt om aan vast te houden, haar gedrevenheid was in dat opzicht ook heel sterk aanwezig en dat vond ik heel inspirerend om te lezen.

Soms is het verhaal ook wat opsommend en herhalend. Maar ook dit gegeven kan ik ook weer begrijpen. Ik denk dat als je in zo’n situatie een dagboek bij houdt, in schrift, of via een blog, dat je het ook nodig hebt om wat vaker stil te staan bij je zegeningen en je geluksmomenten. Dat het fijn is om die steeds te benoemen, omdat het je herinnert aan krachtige en mooie momenten. Door het geluk te blijven voelen en vast te blijven houden, drijft het je ook weer verder in de toekomst. Ik denk dat je zoiets ook nodig hebt als drijfveer in zo’n situatie.

‘Als je dit leest ben ik er nog’ is een oprecht verhaal. Geraakt voelde ik me echter niet tijdens het lezen, daarvoor hield de schrijfster mij toch een beetje op afstand in haar verhaal. Wel heb ik veel bewondering voor haar manier van aanpak!  Dit kan zeker een inspiratie zijn voor lotgenoten!

Jette Vonk heeft ook een blog: zonder vonk geen vuur. 


4 reacties

 • 15 maart, 2016 om 21:43
  Story addict zegt:

  Ben zelf ook niet zo van het ‘zweverige’, en als de schrijfster je dan ook niet helemaal weet te raken, dan is dat denk ik toch een gemiste kans. Kan me echter voorstellen dat je wel respect krijgt voor de auteur: ze doet toch maar even haar verhaal (over hoe ze zich er dapper doorheen geslagen heeft). Kan een troost zijn voor velen, maar denk dat ik het boek maar even laat liggen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Story addict Beantwoorden

  • 16 maart, 2016 om 17:04
   Leesdame zegt:

   Dat kan en dat begrijp ik ook. Het is en blijft een beladen onderwerp natuurlijk. Ik denk dat ze zeker een groep mensen positief aanspreekt met haar verhaal en inderdaad een troost kan zijn voor velen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 16 maart, 2016 om 18:23
  Vivian zegt:

  Dit boek is erg veel in de media dus daardoor ben ik er ook in geïnteresseerd geraakt, maar ik weet nog niet zeker of ik het echt wil lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Vivian Beantwoorden

  • 16 maart, 2016 om 18:53
   Leesdame zegt:

   Ik was ook erg nieuwsgierig naar haar boek, ik had Jette Vonk al op televisie gezien. Ze inspireert, dat zeker. Maar ik kan me voorstellen dat haar boek naast inspiratievol ook heel confronterend kan zijn voor sommige lezers.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Als je dit leest ben ik er nog van Jette Vonk

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten