At summer’s end van Kim de Bruin

at summer's end coverAt summer’s end is een Nederlands boek van de jonge schrijfster
Kim de Bruin. Een nieuwe aanwinst in het young-adult genre.

De vijftienjarige Lynn verhuist tijdens haar zomervakantie met haar vader van een bosrijke omgeving naar de kust. Haar vader begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven: hij gaat samenwonen met zijn nieuwe vriendin en haar drie kinderen. Lynn kiest er bewust voor om bij haar vader te gaan wonen en niet bij haar moeder. In het begin is het wennen. Haar stiefbroer Brandon is een verhaal apart: het lijkt of hij niet kan praten.

De twee jongere kinderen van Saskia: Leigh en Robin zijn erg lief. Lynn probeert haar plek te vinden in de nieuwe situatie en het wordt al beter als ze verliefd wordt, maar helaas krijgt dat een ingrijpende en nare wending, waardoor alles in lijkt te storten. Wanhopig probeert Lynn haar leven terug op de rails te krijgen.

Het meest interessante vond ik de mysterieuze Brandon. Waarom zwijgt hij? Is hij boos? En wat heeft hij te verbergen? In de proloog las ik al dat er iets met Brandon ging gebeuren. Daardoor is Brandon zeker net zo belangrijk als Lynn in dit verhaal. Lynn is een lief meisje. Ze woont bij haar vader, maar gaat haar af en toe naar moeder. Ze heeft moeite met haar grootouders, die over alles kritisch en neerbuigend zijn. Daarom koos ze voor wonen bij haar vader.<

De situatie waarin Lynn terechtkomt met haar date is de nachtmerrie van elk meisje, de manier hoe ze ermee omgaat en hoe ze haar leven terug op de rails probeert te krijgen is realistisch beschreven. Daarnaast blijft Lynn vreselijk nieuwsgierig naar Brandon. Ook al wordt ze systematisch door hem genegeerd, zijn gedrag blijft haar fascineren. In een langzaam proces komen ze allebei nader tot elkaar.

At summer’s end is een krachtig verhaal, hard bijna… maar ook meeslepend, lief en eerlijk. Het einde vond ik ook wel erg bijzonder, heel open ook. Het is wel duidelijk dat er een opvolgend deel komt. Wat betreft de schrijfstijl vond ik het niet overal even vloeiend. Maar dat is een punt waar de schrijfster zich makkelijk in kan verbeteren, dus dat komt vast goed in het volgende deel!


14 reacties

 • 6 mei, 2013 om 18:07
  Linda zegt:

  Klinkt als een interessant boek. Ik vraag me alleen af waarom de titel in het Engels is? Ik denk dat dat een boel mensen ervan weerhoudt om het in de winkel op te pakken, omdat ze denken dat het een Engelstalig boek is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Linda Beantwoorden

 • 6 mei, 2013 om 18:28
  Leesdame zegt:

  Ja dat klopt, maar deze Engelstalige tekstregel komt regelmatig voorbij in het boek en zegt veel over de gebeurtenis die plaatsvindt aan het einde van de zomer.

  Het klinkt wel een stuk moderner, misschien dat het juist wel jongeren zal aantrekken 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 mei, 2013 om 18:53
  Annelies zegt:

  Ik vind vooral de titel heel intrigerend. (Moet het boek zelf nog lezen trouwens!)

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 6 mei, 2013 om 19:27
  Leesdame zegt:

  Ik vind de kaft ook mooi!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 mei, 2013 om 21:06
  Anneke zegt:

  Ben ‘m nu al op meerdere blogs tegengekomen en ben nu toch wel nieuwsgierig geworden…

  Ik heb me inderdaad ook al afgevraagd waarom de titel in het Engels is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 6 mei, 2013 om 22:26
  Leesdame zegt:

  Dat antwoord kom je vanzelf tegen tijdens het lezen 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 7 mei, 2013 om 07:17
  claar zegt:

  Hoe doe je dat Loen, het boek valt je ergens op of wordt het je aangeboden om te lezen? ook nu heb je gekozen voor een boek van een kleine, nieuwe uitgever, heel mooi van je dat je de ‘underdog’ in de populaire boekenwereld aandacht geeft, en nog wel zo positief, alweer een aanwinst voor youg adult door je verdienste, kanp van je!

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 7 mei, 2013 om 08:33
  Mieke Schepens zegt:

  Ik ben heel nieuwsgierig geworden en heb het boek besteld. Dat is toch de enige manier: zélf lezen !

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 7 mei, 2013 om 18:39
  Leesdame zegt:

  @Claar, ik krijg het boek toegestuurd 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 13 mei, 2013 om 16:50
  Anonymous zegt:

  Het boek is echt het lezen waard! Ik heb hem in een ruk gelezen en wauw! Het zet je echt aan het denken over bepaalde gebeurtenissen! Zeker de moeite waard!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 24 juli, 2014 om 18:11
  Elif zegt:

  Super leuke boek! Maar ook jammer dat Brandon stierf…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Elif Beantwoorden

 • 24 juli, 2014 om 18:38
  Leesdame zegt:

  Dank je wel voor je reactie, alleen jammer dat je het einde nu verklapt 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 12 april, 2016 om 10:27
  fien zegt:

  dit is het leukste boek ooit!!!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  fien Beantwoorden

Reageer op: At summer’s end van Kim de Bruin

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten