8 oktober 2017

Bram en het zoldermysterie van Michael Reefs

Een tijdje geleden las ik ‘Bram en het zoldermysterie’ van Michael Reefs. Het boek is nu verkrijgbaar en vandaag ben ik aan de beurt voor de blogtour!

‘Bram en het zoldermysterie’ gaat over de tienjarige Bram. Hij heeft het moeilijk, hij moet verhuizen, want zijn huis waar hij opgroeide wordt gesloopt. Samen met zijn ouders en zijn zusje verhuizen ze naar het landhuis van opa en oma. Dat huis is groot en stil en eigenlijk voelt Bram zich niet zo tof hier, maar dan hoort Bram vreemde geluiden op zolder…

Jonge avonturiers

Hij hoort iemand lopen over zolder. Eenmaal op zolder ziet hij dozen en de enge Zolderschimmen. Zijn zusje wordt meegenomen door deze schimmen en Bram ontdekt dat hij via de dozen kan reizen over de hele wereld. Daardoor belandt hij in lastige en enge situaties, maar hij wil heel graag zijn zusje redden… Maar gaat hem dat lukken? Het leidt hem naar Brazilië, maar ook naar Noorwegen en China.

‘Bram en het Zoldermysterie’ is een boek voor jonge avonturiers. Het verhaal is modern geschreven, maar tegelijkertijd doet het je terugdenken aan de jongensboeken van vroeger. Ook meisjes zullen dit boek waarderen. Ook als je wat ouder bent kun je jezelf prima vermaken met Bram en het Zoldermysterie.

Modern, interactief en spannend

De boeken van Michael Reefs zijn interactief en vlot geschreven. Hij weet wat leeft onder jonge lezers, dus pakt hij het handig aan met QR codes en een app. Ook durft hij spannend te schrijven en daarbij de grenzen op te zoeken. Veel jeugdboeken zijn soms wat voorzichtig op dat gebied, maar Michael durft enge elementen toe te voegen. Hij combineert dit met fantasie, zodat het enge niet gaat overheersen.

Het verhaal is meeslepend en ook erg spannend. Het is voor kinderen een fijn en gemakkelijk boek om zelf te lezen, maar ook een tof boek om voor te lezen. De hoofdstukken zijn namelijk kort genoeg om voor het slapengaan één hoofdstukje (samen) te lezen. Het boek blijft tot het eind spannend en leest makkelijk weg. Voor avonturiers en fantasieliefhebbers!

Enthousiaste auteur!

De reden dat ik dit avontuurlijke boek zo vroeg mocht lezen was omdat ik een quote mocht aanleveren met nog een aantal andere lezers. Dat was leuk om te doen, daarvoor wil ik Michael Reefs nog even bedanken! Ook zijn enthousiasme is een vermelding waard, het was een feestje in de mail!