Bram en het zoldermysterie van Michael Reefs

Bram en het zoldermysterie coverEen tijdje geleden las ik ‘Bram en het zoldermysterie’ van Michael Reefs. Het boek is nu verkrijgbaar en vandaag ben ik aan de beurt voor de blogtour!

‘Bram en het zoldermysterie’ gaat over de tienjarige Bram. Hij heeft het moeilijk, hij moet verhuizen, want zijn huis waar hij opgroeide wordt gesloopt. Samen met zijn ouders en zijn zusje verhuizen ze naar het landhuis van opa en oma. Dat huis is groot en stil en eigenlijk voelt Bram zich niet zo tof hier, maar dan hoort Bram vreemde geluiden op zolder…

Jonge avonturiers
Hij hoort iemand lopen over zolder. Eenmaal op zolder ziet hij dozen en de enge Zolderschimmen. Zijn zusje wordt meegenomen door deze schimmen en Bram ontdekt dat hij via de dozen kan reizen over de hele wereld. Daardoor belandt hij in lastige en enge situaties, maar hij wil heel graag zijn zusje redden… Maar gaat hem dat lukken? Het leidt hem naar Brazilië, maar ook naar Noorwegen en China.

‘Bram en het Zoldermysterie’ is een boek voor jonge avonturiers. Het verhaal is modern geschreven, maar tegelijkertijd doet het je terugdenken aan de jongensboeken van vroeger. Ook meisjes zullen dit boek waarderen. Ook als je wat ouder bent kun je jezelf prima vermaken met Bram en het Zoldermysterie.

Modern, interactief en spannend
De boeken van Michael Reefs zijn interactief en vlot geschreven. Hij weet wat leeft onder jonge lezers, dus pakt hij het handig aan met QR codes en een app. Ook durft hij spannend te schrijven en daarbij de grenzen op te zoeken. Veel jeugdboeken zijn soms wat voorzichtig op dat gebied, maar Michael durft enge elementen toe te voegen. Hij combineert dit met fantasie, zodat het enge niet gaat overheersen.

Het verhaal is meeslepend en ook erg spannend. Het is voor kinderen een fijn en gemakkelijk boek om zelf te lezen, maar ook een tof boek om voor te lezen. De hoofdstukken zijn namelijk kort genoeg om voor het slapengaan één hoofdstukje (samen) te lezen. Het boek blijft tot het eind spannend en leest makkelijk weg. Voor avonturiers en fantasieliefhebbers!

Enthousiaste auteur!
De reden dat ik dit avontuurlijke boek zo vroeg mocht lezen was omdat ik een quote mocht aanleveren met nog een aantal andere lezers. Dat was leuk om te doen, daarvoor wil ik Michael Reefs nog even bedanken! Ook zijn enthousiasme is een vermelding waard, het was een feestje in de mail!


Reageer op: Bram en het zoldermysterie van Michael Reefs

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten