De dag dat ik doodging van Tania Bongers

de dag dat ik doodging coverDe titel klinkt somber, maar tegelijkertijd siert deze titel een vrolijk kleurende kaft. Terecht vind ik ook! Tania Bongers is alles behalve somber! Ze heeft wilskracht én denkt altijd positief! Haar feelgood-kracht straalt dan ook uit op elke pagina van dit boek!

Tania is zwanger van haar eerste kindje. Samen met haar partner Antonie is ze dolgelukkig met dit nieuws. Totdat ze bloed begint te verliezen tijdens het prille stadium van haar zwangerschap. Tania laat voor de zekerheid zich onderzoeken en tot haar grote schrik blijkt ze baarmoederhalskanker te hebben.

De artsen adviseren meteen om het kindje weg te laten halen en om zich te laten opereren. Tania wil daar niets van weten en gaat zelf op onderzoek uit. Ze komt via internet in contact met het ziekenhuis in Leuven.Daar hebben ze ervaring met zwangerschap en chemo tegelijkertijd. Tania ziet hoop en grijpt deze kans met beide handen aan.

Na flink wat discussies stemt het AMC toe. De operatie wordt uitgesteld totdat haar kindje gehaald mag worden. De chemokuren zijn zwaar, maar Tania zet door, met maar één doel voor ogen: vechten voor haar ongeboren baby en ervoor zorgen dat ze zelf beter wordt. Ze krijgt hierbij alle steun van Antonie en haar familie en vrienden.

Wat zo speciaal aan dit boek is, is de manier hoe Tania het verhaal heeft geschreven. Ze praat in dit verhaal rechtstreeks naar haar kindje, dat maakt het verhaal nog meer persoonlijker dan het al was. Alsof je meeleest in haar dagboek. Ook dat was trouwens een verrassing. Het gehele boek door dacht ik dat zij alles had geschreven tijdens de behandelingen van haar ziekte. Maar het boek is pas geschreven nadat alles achter de rug was. Tijdens het lezen heb je dat niet in de gaten.

De boodschap aan het einde van het boek heb ik voor mezelf opgeschreven. Het kwam er op neer dat je altijd een keuze hebt in je leven. Dat je het altijd anders mag doen, ook al zegt iedereen van niet. Dat je nooit akkoord moet gaan als je gevoel je heel duidelijk een andere boodschap probeert te geven. ‘De dag dat ik doodging’ is een verslag van een bijna-moeder die in strijdt gaat met haar eigen lichaam en geloof heeft in een positief einde. Een somber onderwerp, maar ook een sprankelend en inspirerend verhaal!

 


1 reactie

Reageer op: De dag dat ik doodging van Tania Bongers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten