2 december 2016

En toen was november ook alweer voorbij

Het is cliché, maar wat ging de maand weer snel voorbij. Sowieso is dit jaar voorbij gevlogen. Herkennen jullie dat gevoel ook? En zo zijn we weer begonnen aan de laatste én bijzonderste maand van het jaar.

Het was de maand dat ik mijn winterjas tevoorschijn kon halen en dat ik pepernoten en banketstaaf at. Ik kocht een tas vol ‘boekige’ artikelen van Young and Awesome, ik besteedde wat uurtjes aan Netflix en ik las zeven boeken uit, die ik vervolgens besprak op mijn blog! Daarnaast bedacht ik ook nog een Sinterklaas-winactie. Een drukke maand dus. Tijd om terug te kijken op november!

Ik vind op zich het lijstje gelezen boeken wat karig. Dat kwam omdat ik in de eerste helft van november wat ‘leeslui’ was. Ik las wel, maar alleen langzaam en af en toe kleine stukjes. Gelukkig kwam daar in de tweede helft van november verandering in en las ik als een speer. Heerlijk, die leesflow! Ik maak me daarom nooit zorgen als ik wat ‘leeslui’ ben, het komt altijd vanzelf weer terug.

De boeken van november:

1. Vind ik leuk! van Lena Miller 
2. Rauw van Yvonne Deinert
3. Het kille doodskleed van Robert Thomson
4. Secret Scouts en de vermiste president
5. Droombeeld van Loes den Hollander
6. On life van Anna Nooshin
7. Ikigai van Héctor Garcia & Francesc Miralles

De Goodreads-challenge gaat erg goed momenteel en ik zit op schema. Ik zou het heel gaaf vinden als ik dit jaar de 90 boeken aan kan tikken. Dat zou een persoonlijk record zijn en dat voelt best fijn. Ik geniet van lezen, vooral van veel lezen! Maar goed, uitkijken met juichen, ik moet nog acht boeken en het is nog geen 31 december…

Young and Awesome

Ik kocht een aantal ‘boekige’ artikelen van Young and Awesome! Zoals ‘My Reading Journal’, een handig leesdagboek, waarbij ik met washitape en markers de lijstjes wat meer ‘eigen’ heb gemaakt. Zo heb ik van de uitleenlijstjes een blogplanner gemaakt. Dat is fijn aan dit soort leesdagboeken, je kunt ze zelf aanpassen aan je wensen. Ook vind ik de vragen die gesteld worden vooraan in het boek erg leuk. Je kan er quotes in verzamelen, maar ook bijzondere personages opschrijven die het meest zijn bijgebleven, of waar je juist een hekel aan had, dat kan natuurlijk ook… Naast dit boekje kocht ik ook een pen en draagtas (voor de boodschappen) van Young and Awesome.

Netflix

Ik keek uit naar de nieuwe afleveringen van ‘Gilmore Girls’, maar het viel een beetje tegen. Vooral toen mensen spontaan de cliffhanger bespraken op social media was de lol ook wel een beetje weg voor mij. Ik vond het erg leuk om te zien, maar niet meer dan dat. Ik ben weer teruggegaan naar seizoen twee en geniet weer van de oude afleveringen. Eerlijk is eerlijk, ik vind die oude seizoenen gewoon tien keer leuker! Daarnaast keek ik ook de film ‘Serendipity’ op Netflix, een romantische comedy met Kate Beckinsale en John Cusack. En ik maakte een beginnetje met de komische en muzikale serie ‘Crazy Ex-Girlfriend’.

In december ga ik in ieder geval:

– Lekker veel lezen en proberen mijn challenge te halen
– De nieuwe afleveringen van Fuller House kijken op Netflix (vanaf 9 december)
– Het surprise-boek versturen naar de gelukkige winnaar van deze sint-winactie!

Verder wens ik jullie allemaal een mooie decembermaand toe!

4 reacties

 • 2 december, 2016 om 22:22
  Lalagè zegt:

  De tijd vliegt, ik hou het allemaal niet meer bij… zo is het maandag en zo is het weer weekend. Het zal wel horen bij het ouder worden. Als kind duurden de dagen soms eindeloos.


  Lalagè
  Beantwoorden

  • 2 december, 2016 om 22:53
   Leesdame zegt:

   Ja, daar heb je gelijk in. Eindeloze dagen vol buiten spelen en nachtjes tellen tot een verjaardag of Sinterklaas. En nu schiet alles voorbij en ben ik blij dat ik voor het slapengaan nog een uurtje kan lezen. De dagen lijken korter. Of misschien moeten we gewoon teveel (van onszelf) doen 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 4 december, 2016 om 16:55
  Jessica zegt:

  Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat… Ik probeer in december nog een aantal boeken te lezen en uit te lezen. Ik wil het nieuwe jaar beginnen met nieuwe, ongelezen boeken.


  Jessica
  Beantwoorden

 • 4 december, 2016 om 19:27
  Leesdame zegt:

  Dat heb ik ook, op 1 januari beginnen in een nieuw boek 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: