En toen was november ook alweer voorbij

my reading journal coverHet is cliché, maar wat ging de maand weer snel voorbij. Sowieso is dit jaar voorbij gevlogen. Herkennen jullie dat gevoel ook? En zo zijn we weer begonnen aan de laatste én bijzonderste maand van het jaar.

Het was de maand dat ik mijn winterjas tevoorschijn kon halen en dat ik pepernoten en banketstaaf at. Ik kocht een tas vol ‘boekige’ artikelen van Young and Awesome, ik besteedde wat uurtjes aan Netflix en ik las zeven boeken uit, die ik vervolgens besprak op mijn blog! Daarnaast bedacht ik ook nog een Sinterklaas-winactie. Een drukke maand dus. Tijd om terug te kijken op november 🙂

Ik vind op zich het lijstje gelezen boeken wat karig. Dat kwam omdat ik in de eerste helft van november wat ‘leeslui’ was. Ik las wel, maar alleen langzaam en af en toe kleine stukjes. Gelukkig kwam daar in de tweede helft van november verandering in en las ik als een speer. Heerlijk, die leesflow! Ik maak me daarom nooit zorgen als ik wat ‘leeslui’ ben, het komt altijd vanzelf weer terug.

De boeken van november:
1. Vind ik leuk! van Lena Miller 
2. Rauw van Yvonne Deinert
3. Het kille doodskleed van Robert Thomson
4. Secret Scouts en de vermiste president
5. Droombeeld van Loes den Hollander
6. On life van Anna Nooshin
7. Ikigai van Héctor Garcia & Francesc Miralles

De Goodreads-challenge gaat erg goed momenteel en ik zit op schema. Ik zou het heel gaaf vinden als ik dit jaar de 90 boeken aan kan tikken. Dat zou een persoonlijk record zijn en dat voelt best fijn. Ik geniet van lezen, vooral van veel lezen! Maar goed, uitkijken met juichen, ik moet nog acht boeken en het is nog geen 31 december…

Young and Awesome
Ik kocht een aantal ‘boekige’ artikelen van Young and Awesome! Zoals ‘My Reading Journal’, een handig leesdagboek, waarbij ik met washitape en markers de lijstjes wat meer ‘eigen’ heb gemaakt. Zo heb ik van de uitleenlijstjes een blogplanner gemaakt. Dat is fijn aan dit soort leesdagboeken, je kunt ze zelf aanpassen aan je wensen. Ook vind ik de vragen die gesteld worden vooraan in het boek erg leuk. Je kan er quotes in verzamelen, maar ook bijzondere personages opschrijven die het meest zijn bijgebleven, of waar je juist een hekel aan had, dat kan natuurlijk ook… Naast dit boekje kocht ik ook een pen en draagtas (voor de boodschappen) van Young and Awesome.

Netflix
Ik keek uit naar de nieuwe afleveringen van ‘Gilmore Girls’, maar het viel een beetje tegen. Vooral toen mensen spontaan de cliffhanger bespraken op social media was de lol ook wel een beetje weg voor mij. Ik vond het erg leuk om te zien, maar niet meer dan dat. Ik ben weer teruggegaan naar seizoen twee en geniet weer van de oude afleveringen. Eerlijk is eerlijk, ik vind die oude seizoenen gewoon tien keer leuker! Daarnaast keek ik ook de film ‘Serendipity’ op Netflix, een romantische comedy met Kate Beckinsale en John Cusack. En ik maakte een beginnetje met de komische en muzikale serie ‘Crazy Ex-Girlfriend’.

In december ga ik in ieder geval…
– Lekker veel lezen en proberen mijn challenge te halen
– De nieuwe afleveringen van Fuller House kijken op Netflix (vanaf 9 december)
– Het surprise-boek versturen naar de gelukkige winnaar van deze sint-winactie!

Wat betreft deze winactie, die loopt nog tot en met aanstaande zondag. Grijp nog je kans zou ik zeggen: klik 🙂

Verder wens ik jullie allemaal een mooie decembermaand toe!


4 reacties

 • 2 december, 2016 om 22:22
  Lalagè zegt:

  De tijd vliegt, ik hou het allemaal niet meer bij… zo is het maandag en zo is het weer weekend. Het zal wel horen bij het ouder worden. Als kind duurden de dagen soms eindeloos.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 2 december, 2016 om 22:53
   Leesdame zegt:

   Ja, daar heb je gelijk in. Eindeloze dagen vol buiten spelen en nachtjes tellen tot een verjaardag of Sinterklaas. En nu schiet alles voorbij en ben ik blij dat ik voor het slapengaan nog een uurtje kan lezen. De dagen lijken korter. Of misschien moeten we gewoon teveel (van onszelf) doen 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 4 december, 2016 om 16:55
  Jessica zegt:

  Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat… Ik probeer in december nog een aantal boeken te lezen en uit te lezen. Ik wil het nieuwe jaar beginnen met nieuwe, ongelezen boeken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jessica Beantwoorden

 • 4 december, 2016 om 19:27
  Leesdame zegt:

  Dat heb ik ook, op 1 januari beginnen in een nieuw boek 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: En toen was november ook alweer voorbij

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten