Gids naar nergens van Ruben Sinnaeve

‘Gids naar nergens’ is Vlaamse fantasy. Een soort “Lieze in Wonderland”, maar dan een stuk grimmiger.

Het meisje Lieze vindt een boek in een bos waar ze niet mag komen. Hierdoor komt ze in ‘Nergens’ terecht. Zwevende eilanden, verbonden met bruggen, grotten en veel water. De Vlaamse twintiger Ruben Sinnaeve schetst een gedetailleerde fantasywereld vol met enge wezens en avontuurlijke situaties. Lieze moet stevig in haar schoenen staan en leren hoe ze kan overleven in een vreemde fantasywereld. De sfeer en omgeving deed me af en toe aan Avatar denken.

Alleswetende verteller

De schrijfstijl is zeer beschrijvend, geen detail blijft achterwege. Een alleswetende verteller schetst het verhaal van Lieze. De lezer weet precies hoe zij zich voelt, wat ze verlangt en hoe ze zichzelf steeds weet te redden in benarde situaties. Een treffende quote bleef dan ook hangen: “Wie zal me komen redden? Niemand. Verkeerde vraag, dacht ze. Hoe kan ik mezelf redden? Wat moet ik nu doen?”

Het viel me op dat sommige zinnen niet echt goed lopen. Soms las ik twee keer hetzelfde woord in één zin. En soms zijn de beschrijvingen net iets te lang, waardoor ik -voornamelijk in het begin- vaart miste in het verhaal.

Mijn genre niet

Ik lees eigenlijk nooit fantasy en dat wist de auteur ook. Toch wist hij me te overtuigen om dit boek toch eens te proberen en toegegeven: ik was ook wel nieuwsgierig wat Lieze zou gaan doen na het lezen van het eerste hoofdstuk. Toch blijft het lezen van fantasy bikkelen voor mij. Dat ligt beslist niet aan de auteur! Het is gewoon mijn genre niet.

Ik vind echter wel dat de auteur enorm zijn best heeft gedaan om een gedetailleerde imaginaire wereld te schetsen! Het is nogal wat, al die details verzamelen van een wereld die niet bestaat. Vooral de zwevende eilanden werden treffend en beeldend omschreven.

Het was leerzaam en interessant om buiten mijn comfortzone te lezen. Ik vind het ook heel leuk om mijn genre-uitstapje met jullie te delen hier op mijn blog. Maar een echte beoordeling laat ik over aan de kenners. ‘Gids naar nergens’ is een boek voor de liefhebbers van het ya-fantasygenre! Joost en Emmy zullen zich waarschijnlijk meer thuis voelen in ‘Nergens’.

Wie is Ruben?

Ruben Sinnaeve is een jonge twintiger, ‘Gids naar nergens’ is zijn debuut. Dit boek kwam uit tijdens de corona-crisis. Daarom kon de presentatie niet doorgaan. De auteur fietste daarom van deur naar deur om gesigneerde boeken persoonlijk af te leveren bij lezers.

Hij studeert physics & astronomy aan de universiteit en doet aan sportklimmen. Ik vind dat hij op ludieke manieren zijn boek onder de aandacht weet te brengen in een lastige periode en daar heb ik veel bewondering voor! Hij kreeg zelfs mij zo ver dat ik er ook aan begon 😉


Reageer op: Gids naar nergens van Ruben Sinnaeve

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten