4 september 2020

The Friday Five, boeken die ik graag als film/serie zou willen zien

Ik ben aangehaakt bij ‘The Friday Five’, een initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week bespreek ik vijf boeken die ik graag als serie of film zou willen zien. Een leuke vraag, ik was daarom al een paar dagen geleden begonnen met zoeken en bedenken welke boeken ik graag op het doek zou willen zien.

De weddingplanner-serie van Marijke Vos

De ‘Weddingplanner-serie’ van Marijke Vos bestaat uit negen korte deeltjes en ik denk dat dit een hele leuke tv-serie zou kunnen worden! Ik zie dan Barbara Sloesen voor me in de rol van Tessa. In elke aflevering wordt dan een bruiloft gedaan, maar daarnaast volg je ook het (liefdes)leven van Tessa. Van die afleveringen die zo’n 23 minuten duren, waarbij je op het eind denkt: nog maar eentje kijken dan!

Ik denk dat we in Nederland hele leuke locaties hebben voor deze serie en natuurlijk al die leuke bijrollen voor de verschillende bruiden! En omdat één seizoen natuurlijk te weinig is, zal Marijke Vos nog meer deeltjes moeten schrijven 😉 Meer over de serie kan je hier vinden: klik

Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt

Deze historische roman zou ik zo graag op het witte doek willen zien! Wat een prachtig verhaal was dat zeg! Het verhaal speelt zich af in 1552 tijdens de tachtigjarige oorlog. Lideweij Feelinck, haar dochter Isabella en prins Willem van Oranje vertellen het verhaal. De beeldenstorm, het bloedbad in Naarden en de pest komen allemaal voorbij in dit boek.

Ik denk dat het een kostbare productie zou worden, maar het verhaal is zo levendig en beeldend geschreven, dat ik in mijn hoofd sowieso een film zag tijdens het lezen. In 2012 las ik dit boek: klik hier voor de leeservaring.

De VT-serie van Melissa Skaye

Melissa Skay schreef zes lugubere thrillers over rechercheur Sanne Philips en Lucca Borra. Naarmate de serie vorderde, werden de verhaallijnen steeds persoonlijker en werden de personages steeds verder uitgediept. Vooral na het vierde deel werd de serie nóg krachtiger!

Ik zie hierin wel een mooie reeks van meerdere films, of een miniserie voor tv met lange afleveringen van anderhalf uur per deel, zodat er genoeg ruimte overblijft voor het uitdiepen van de verhaallijnen en de karakters. Frits Lambrechts als Joris Kracht en David Lucieer als Lucca Borra zie ik zeker zitten. Meer informatie over deze serie: klik

Alles wat er was van Hanna Bervoets

Een verlaten schoolgebouw, een bont gezelschap en een gevaarlijk mysterie waardoor niemand het schoolgebouw mag verlaten en dus lange tijd op elkaar aangewezen is. Slapen op matten in de gymzaal en elke dag een zoektocht door het gebouw op zoek naar voedsel. De spanningen lopen hoog op en er zit ook een kind in het gezelschap. Genoeg materiaal voor een zenuwslopende film dus!

Ik denk dan aan een film met een grauw laagje over het beeld. Een ingetogen sfeer, een lege school en die benauwde atmosfeer uit het gelijknamige boek. Met Abbey Hoes als Merel. In 2013 las ik dit boek, benieuwd wat ik erover schreef? Klik hier

De kraamhulp van Esther Verhoef

Toen ik deze thriller las, zag ik steeds Chantal Janssen voor me als Didi. Daarbij zag ik ook treffende filmbeelden voor me waarin de ‘kraamhulp’ de moedermelk met een duivelse grijns door het afvoerputje giet. Ik denk dat het een sinistere film zou worden, waar je met een naar buikgevoel naar kijkt.

Het is een uitermate geschikt verhaal om te filmen. Een select groepje acteurs, beperkte locaties en veel close-ups. Er is al een boek van Esther Verhoef verfilmd (Rendez Vous) en een boek tot serie verwerkt (Lieve mama), dus ik gok dat het een kwestie van tijd is voordat dit boek ook verwerkt wordt tot film of serie. Zo’n zes jaar geleden besprak ik dit boek op mijn blog: klik

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van NerdyGeekyFanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: