The Friday Five, boeken die ik graag als film/serie zou willen zien

Ik ben aangehaakt bij ‘The Friday Five’, een initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week bespreek ik vijf boeken die ik graag als serie of film zou willen zien. Een leuke vraag, ik was daarom al een paar dagen geleden begonnen met zoeken en bedenken welke boeken ik graag op het doek zou willen zien.

De weddingplanner-serie van Marijke Vos

De ‘Weddingplanner-serie’ van Marijke Vos bestaat uit negen korte deeltjes en ik denk dat dit een hele leuke tv-serie zou kunnen worden! Ik zie dan Barbara Sloesen voor me in de rol van Tessa. In elke aflevering wordt dan een bruiloft gedaan, maar daarnaast volg je ook het (liefdes)leven van Tessa. Van die afleveringen die zo’n 23 minuten duren, waarbij je op het eind denkt: nog maar eentje kijken dan!

Ik denk dat we in Nederland hele leuke locaties hebben voor deze serie en natuurlijk al die leuke bijrollen voor de verschillende bruiden! En omdat één seizoen natuurlijk te weinig is, zal Marijke Vos nog meer deeltjes moeten schrijven 😉 Meer over de serie kan je hier vinden: klik

Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt

Deze historische roman zou ik zo graag op het witte doek willen zien! Wat een prachtig verhaal was dat zeg! Het verhaal speelt zich af in 1552 tijdens de tachtigjarige oorlog. Lideweij Feelinck, haar dochter Isabella en prins Willem van Oranje vertellen het verhaal. De beeldenstorm, het bloedbad in Naarden en de pest komen allemaal voorbij in dit boek.

Ik denk dat het een kostbare productie zou worden, maar het verhaal is zo levendig en beeldend geschreven, dat ik in mijn hoofd sowieso een film zag tijdens het lezen. In 2012 las ik dit boek: klik hier voor de leeservaring.

De VT-serie van Melissa Skaye

Melissa Skay schreef zes lugubere thrillers over rechercheur Sanne Philips en Lucca Borra. Naarmate de serie vorderde, werden de verhaallijnen steeds persoonlijker en werden de personages steeds verder uitgediept. Vooral na het vierde deel werd de serie nóg krachtiger!

Ik zie hierin wel een mooie reeks van meerdere films, of een miniserie voor tv met lange afleveringen van anderhalf uur per deel, zodat er genoeg ruimte overblijft voor het uitdiepen van de verhaallijnen en de karakters. Frits Lambrechts als Joris Kracht en David Lucieer als Lucca Borra zie ik zeker zitten. Meer informatie over deze serie: klik

Alles wat er was van Hanna Bervoets

Een verlaten schoolgebouw, een bont gezelschap en een gevaarlijk mysterie waardoor niemand het schoolgebouw mag verlaten en dus lange tijd op elkaar aangewezen is. Slapen op matten in de gymzaal en elke dag een zoektocht door het gebouw op zoek naar voedsel. De spanningen lopen hoog op en er zit ook een kind in het gezelschap. Genoeg materiaal voor een zenuwslopende film dus!

Ik denk dan aan een film met een grauw laagje over het beeld. Een ingetogen sfeer, een lege school en die benauwde atmosfeer uit het gelijknamige boek. Met Abbey Hoes als Merel. In 2013 las ik dit boek, benieuwd wat ik erover schreef? Klik hier

De kraamhulp van Esther Verhoef

Toen ik deze thriller las, zag ik steeds Chantal Janssen voor me als Didi. Daarbij zag ik ook treffende filmbeelden voor me waarin de ‘kraamhulp’ de moedermelk met een duivelse grijns door het afvoerputje giet. Ik denk dat het een sinistere film zou worden, waar je met een naar buikgevoel naar kijkt.

Het is een uitermate geschikt verhaal om te filmen. Een select groepje acteurs, beperkte locaties en veel close-ups. Er is al een boek van Esther Verhoef verfilmd (Rendez Vous) en een boek tot serie verwerkt (Lieve mama), dus ik gok dat het een kwestie van tijd is voordat dit boek ook verwerkt wordt tot film of serie. Zo’n zes jaar geleden besprak ik dit boek op mijn blog: klik

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van NerdyGeekyFanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)

3 reacties

Reageer op: The Friday Five, boeken die ik graag als film/serie zou willen zien

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten