23 januari 2017

We hebben er een geitje bij van Marjet Huiberts

Ik schreef het al eerder: de hoek in de boekhandel met prentenboeken is een geborgen en kleurrijke plek in de boekhandel! Zo vond ik het bekende prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’. Een lief en gemoedelijk prentenboek.

Het jongetje Mik gaat op zijn step naar de kinderboerderij. Er is namelijk een jong geitje geboren. Voor hij echter het jonge geitje kan bewonderen moet hij eerst langs alle andere dieren op de kinderboerderij. En al deze dieren zijn dolblij met de geboorte van het nieuwe geitje!

De koe, het paard, het konijn en het varken vertellen Mik over het geitje. Uiteindelijk neemt de boer Mik mee naar het geitje. In de mooie en uitgebreide illustraties zijn nog meerdere dieren te herkennen. De illustraties beslaan de gehele pagina en zitten vol leuke details!

De tekst is simpel, maar veelzeggend! In enkele regels rijmt Marjet Huiberts het gemoedelijk verhaal aan elkaar. Met name door de leuke illustraties is ‘We hebben er een geitje bij’ een prentenboek wat doet denken aan de prentenboeken uit mijn eigen kindertijd. Op school hadden we ook dit soort prentenboeken en we bezochten regelmatig de kinderboerderij.

‘We hebben er een geitje bij’ was het prentenboek van het jaar in 2016. Het is een fris en modern voorleesverhaal, maar wel met dezelfde geborgenheid van vroeger. Leuk boek om samen met kinderen door te bladeren!