Hoe overleef ik een gebroken hart van Francine Oomen

hoe overleef ik een gebroken hart coverDit is een boek uit de zogenaamde ‘HOI-serie’ van Francine Oomen. Oftewel, de Hoe overleef ik… serie met Rosa in de hoofdrol. Ik had er nog nooit één boek van gelezen, de film had ik echter wel een keer gezien en die vond ik druk, heel druk!

De kaft van dit boek vond ik ook druk en het verhaal eigenlijk ook wel. Nou ben ik natuurlijk niet de doelgroep en ik snap best dat het voor de jeugd wat drukker en sneller mag tegenwoordig, dus ja, die insteek vind ik dan wel logisch. Ik vond het zelf helaas nogal afleiden van het daadwerkelijke verhaal.

Rosa woont met haar moeder bij haar stiefvader Alexander in Groningen. Ze woonde eerst in Den Bosch. Haar oude vriendin Esther ziet ze daardoor niet meer, maar ze mailen en msnen er op los. Datzelfde geldt voor haar en Jonas. Ze geven elkaar bijnamen en kletsen in vlotte pubertaal met elkaar.

De vakantie is aangebroken en ze moet mee naar Barcelona. Ze kan haar vriendje Neuz echter niet missen, maar ja, ze moet mee. In Barcelona probeert ze af en toe via het internetcafé toch contact met het thuisfront te krijgen, maar Neuz zorgt voor . Rosa is erg dwars en dat zorgt vaak voor ruzie met Alexander. Haar moeder neemt het niet altijd voor Rosa op. Hierdoor voelt Rosa zich soms wat verlaten.

Op vakantie gebeurde echter een hoop narigheid. Zo kampte Rosa met een gebroken hart en liefdesverdriet. Maakte ze iets vervelends mee op het strand en als laatste gebeurde er wat met Alexander. Dit heeft uiteindelijke  ingrijpende gevolgen voor iedereen.

Best wel heftige thema’s bij elkaar in één boek. Een serie waar tieners zich in zullen herkennen. Met briefjes, kaarten en chatgesprekjes. Soms een beetje te vlot en voor mijn gevoel dus ook wat te druk. Ook staan er adviezen in hoe je omgaat met liefdesverdriet, loslaten en rouw.

Ik had min of meer een vrolijk boek verwacht, maar het was best wel verdrietig allemaal. Rosa voelde zich soms heel machteloos en ik weet nog wel uit mijn tienertijd, dat ik me dat ook wel eens kon voelen. Het gevoel dat werkelijk alles tegen lijkt te zitten en nuanceren nog niet echt aan de orde is. Door hetgeen wat er gebeurde in het boek ben ik wel nieuwsgierig naar het volgende deel, omdat ik toch wil weten hoe het nu verdergaat met Rosa. De boeken zijn op zich los van elkaar te lezen, maar het viel me op dat er af en toe naar een gebeurtenis werd verwezen die eerder plaatsvond.

Over dit boek schreef ik ook een recensie op: Ikvindlezenleuk.nl


Reageer op: Hoe overleef ik een gebroken hart van Francine Oomen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten