19 december 2023

Hopeloos verliefd in het kersthotel van Denise Meijer

Tijd voor de volgende kerstroman: ‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’. Het nieuwe boek van Denise Meijer waarin een bijzonder (kerst)hotel een grote rol speelt.

Daphne heeft een oersaaie baan en een rijke vriend. Ben is netjes, bepalend, gedecideerd en vaak ook afkeurend. Hij is erg succesvol in zijn werk en daardoor wonen ze in een riant appartement. Daphne is niet echt gelukkig. Haar leven krijgt meer kleur als haar oud-werkgever haar een aanbod doet…

Ik had meteen al een hekel aan Ben

De spontane en rommelige Daphne past totaal niet bij Ben, toch lijken ze tevreden te zijn met elkaar. Ben hint naar een speciale verrassing voor Daphne tijdens de feestdagen… Daphne heeft echter een leuke aanbieding gekregen van haar oud-werkgever. In zijn hotel organiseert hij elk jaar een historische setting, inclusief bijbehorend toneelstuk. Hij vraagt Daphne een van de belangrijkste rollen te vervullen. Daphne heeft hier wel oren naar. Ze houdt van toneel en acteren. Iets waar Ben op neerkijkt en hij heeft liever dat ze met hem de feestdagen doorbrengt.

Ik had dus echt al meteen een enorme hekel aan Ben, maar dat was niet vervelend om te lezen, het was juist irritainment. Hierdoor kreeg ik ook meteen meer sympathie voor Daphne. Ergens begreep ik haar keuzes ook wel, zeker vanwege haar geschiedenis met foute vriendjes. Ben lijkt het ideaalplaatje te zijn. Toch was ik stiekem blij dat hij voor zaken een tijdje wegging en Daphne alleen was met haar kat Odin. Je ziet haar opleven, ze geniet van de vrijheid, het eten van fastfood en uiteraard ook van het repeteren voor het toneelstuk met de leuke Dave.

Een echt kerstgevoel

‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’ heeft een echt kerstgevoel. Er zit ook een klein zijweggetje in over de geschiedenis van het hotel en de hoofdpersonages van het toneelstuk. Wat ook een rol speelt in deze roman zijn vooroordelen en aannames. De mensen in Daphnes omgeving hebben zo hun eigen mening over haar relatie. En soms klopt dat niet altijd met de werkelijkheid. Ook Daphne heeft soms snel haar oordeel klaar over anderen, maar ze doet ook vooral zichzelf te kort. Ik vond het mooi hoe hier gaandeweg ontwikkeling en verbetering in kwam.

Nog een leuk detail: je komt oude bekenden tegen uit ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé‘. Erg leuk dat Denise Meijer deze personages een figurantenrolletje geeft! In de laatste hoofdstukken zit er nog een leuke (en grappige) twist in het verhaal.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: