29 november 2023

Ik lust jou rauw van Eveline Heijnen

Het tweede deel in de feelgoodserie ‘De juffen van de Klimop’ verschijnt deze week en ik vond dit deel nog leuker dan het eerste deel! We volgen dit keer juf Charlotte.

Charlotte woont samen met Bart, ze hebben afspraken gemaakt over seks buiten de deur, maar Bart heeft besloten dat hij toch zonder Charlotte verdergaat. Charlotte vindt seks vreselijk, veel liever leest ze een feelgoodroman. Maar dan komt ze Thijs tegen op een feestje en hij wil haar graag overtuigen dat het ook anders kan op seksueel gebied.

Bijzonder goede klik

Charlotte en Thijs klikken bijzonder goed met elkaar, van begin af aan is de chemie voelbaar! Maar Charlotte zelf houdt de boot af, omdat uitgerekend Thijs de pestkop was in de kookclub waar ze zo’n vijftien jaar geleden een poging deed om te leren koken. Maar nu is Thijs charismatisch, opwindend en verleidelijk. Charlotte wordt stiekem toch wel heel nieuwsgierig naar goede seks in haar leven.

Eveline Heijnen weet goed hoe ze de spanning op moet bouwen tussen de personages. Ook de erotische passages lezen heerlijk weg. Ik vond het ingetogen en opwindend tegelijk. Daarnaast zit er ook een rauw randje aan dit verhaal. En uiteraard zijn er weer gewaagde gesprekken tussen de vriendinnen in de koffiekamer van de Klimop. Met altijd de preutse Dieneke op gehoorafstand. Waar juf Maud zich trouwens nooit wat van aantrekt…

Charlosti

Thijs noemt Charlotte altijd plagend Charlosti. Charlotte deelt regelmatig met de lezer wat Thijs haar aandeed bij de kookclub. Ondertussen krijg je via een zijweggetje nog het een en ander mee over Julia en Roan (uit het eerste deel) en Charlotte geeft af en toe nog haar gezonde mening over het afvinklijstje van juf Julia. En ik vond het ook interessant om eens te lezen over een vrouw die anders denkt over seks en hoeveel verschil het kan maken als je de juiste man treft.

Eveline Heijnen verwijst ook meerdere malen naar andere feelgoodromans. Charlotte leest dolgraag boeken van Lisette Jonkman en Gillian King. Als lezer herkende ik haar gevoel wel. Dat je soms verlangt naar huis, zittend op de bank met je favoriete boek. Ik kijk enorm uit naar het derde deel, dat over de extraverte Maud zal gaan en uitkomt in januari.

De juffen van de Klimop

  1. Ik vink jou leuk
  2. Ik lust jou rauw
  3. Ik vrouw van jou

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: