18 juli 2012

Indien plaats beschikbaar van Sofie Rozendaal

indien plaats beschikbaar cover

Sofie Rozendaal is een jonge schrijfster en heeft al een paar boeken geschreven. In twee dagen had ik deze leuke roman uit. Een roman die ook geschikt is voor YA-lezers.

De vader van Sofie is piloot bij KLM en reist over de hele wereld. Sofie reist met hem mee naar Los Angeles. Ze moet tijdens de vlucht bij haar vader in de cockpit blijven en mag vooral niet in de weg lopen. Sofie heeft haar vader als kind vaak gemist. Ze hoopt tijdens deze vlucht hem beter te leren kennen. Maar als captain van het vliegtuig is hij een heel ander mens dan Sofie gewend is.

De reis naar LA is de rode draad in dit debuut, tijdens deze vlucht lezen we ook over haar jeugd. De jeugd van Sofie was niet makkelijk. Zo had Sofie een afkeer van eten, miste ze haar vader die altijd op reis was en had ze vaak het idee dat haar moeder haar niet begreep. Op de vlucht naar LA leert Sofie zichzelf opnieuw kennen.

Indien plaats beschikbaar leest lekker vlot weg. Ik had het boek in twee dagen uit. Sofie heeft een leuke schrijfstijl en wist mijn aandacht vast te houden. Ook wist Sofie de emoties goed over te brengen: de somberheid, verwardheid, maar ook de eenzaamheid van een dochter die een vaderfiguur in haar leven mist. Ik ga zeker nog meer boeken van haar lezen in de toekomst!