Julia Jonkers van Kim Bonefaas

julia jonkers cover

Overal zag ik dit boek voorbijkomen en het regende ook overal sterren. Ik werd nieuwsgierig en via Kobo Plus las ik dit boek.

Julia werkt als begeleidster in een Inloophuis en studeert psychologie. Haar leven staat op zijn kop als ze zwanger blijkt te zijn. Vader Arthur wil er niets van weten. Gelukkig krijgt ze veel steun van haar moeder en haar vriendinnen. Julia krijgt naast het studeren en werk ineens te maken met verloskundigen, positiekleding, lichamelijke kwaaltjes en verbaasde én botte reacties uit haar omgeving. Langzaamaan went Julia aan het idee dat ze moeder wordt.

Verfrissend en direct

Julia moppert wat af, is erg direct in haar uitspraken en vooral een lieve en zorgzame begeleidster in het Inloophuis. Hier begeleidt ze mensen met een verstandelijke beperking en ik vond haar aanpak en inzicht tijdens dit werk verfrissend om te lezen! Daar kunnen nog veel mensen van leren!

De zwangerschap valt Julia zwaar en Kim Bonefaas gaat uitgebreid in op de lichamelijke ongemakken tijdens de zwangerschap. Inclusief veel details omtrent misselijkheid en overgeven. Maar goed, het is wat het is, ik heb het idee dat de auteur graag wil laten zien dat zwanger zijn niet altijd een roze wolk is. Dat het ook afzien is, wederom vind ik dit verfrissend om te lezen, omdat ze gewoon eerlijk en direct daarover is.

Persoonlijke smaak

De humor in het boek was niet altijd mijn humor. Ik vond het soms iets te grof en het vele gemopper op de omgeving en de situatie vond ik af en toe irritant. Vooral Julia’s gedachtes over mensen die haar juist bij willen staan (zoals verloskundigen en verplegend personeel) vond ik soms best grof en eerlijk gezegd af en toe ook asociaal… Er wordt ook veel gevloekt en gescholden en voor mij had dat wel een beetje minder mogen zijn. Dit is echter mijn persoonlijke smaak, een andere lezer ligt er misschien wel bij in een deuk.

In het boek volg je de gehele zwangerschap van Julia. Van de test tot aan de bevalling. In het nawoord vind je een gevoelige en mooie brief aan Julia gericht. Dat vond ik een mooie afsluiter. Ik ben wel benieuwd hoe het na de bevalling is gegaan, dus mocht er een vervolg komen, zal ik het zeker gaan lezen.

‘Julia Jonkers’ is gedeeltelijk autobiografisch. Kim Bonefaas maakte het zelf ook mee. Jong, studerend, single en zwanger. Dit boek is hier losjes op gebaseerd.Reageer op: Julia Jonkers van Kim Bonefaas

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten