Mevrouw uw kind wordt nooit meer beter van Marjolein Colenbrander

mevrouw uw kind wordt nooit meer beter coverAls je de titel van dit boek leest, dan weet je al een beetje dat dit een heftig boek is. Ik had in ieder geval een doosje Kleenex nodig!

Het verhaal begint met een vrouw bij een therapeut. Ze wordt door hem aangespoord om haar verhaal te vertellen en dan begint ze. Over haar zoontje Ode, hij krijgt op 2-jarige leeftijd kanker in zijn neuskeelholte. De tumor heeft scheuten die tot het schedeldak reiken. Hij krijgt een behandeling van zware chemokuren en bestraling. Marjolein heeft een indringend en gevoelig boek geschreven over dit proces.

Wat een mooi en sterk gezin
Dat was wat ik vaak dacht tijdens het lezen. Vooral de oudere zusjes Julia en Hannah wisten mij keer op keer te raken met hun toewijding en liefde voor hun broertje Ode. Zo maken ze elke keer van de kille ziekenhuiskamer een themakamer voor Ode. Julia biedt aan om mee te gaan voor het aanmeten van een bestralingsmasker en gaat zelfs eerst liggen op de behandeltafel om Ode gerust te stellen.

De ouders Marjolein en Mark zijn goed op elkaar ingespeeld in het ziekenhuis en proberen Ode erdoorheen te slepen. Maar Ode snapt het zelf niet helemaal en is overal heel erg bang van. Het personeel van het ziekenhuis maakt het soms nog moeilijker, ondanks hun goede bedoelingen. Maar Marjolein en Mark krijgen ook te maken met bot personeel en verschillende protocollen waar ze het niet altijd mee eens zijn.

Een lach en een traan
Er is ook ruimte voor humor en zelfspot. Zo verwerken de ouders op de kinderafdeling met elkaar de moeilijke momenten met humor en hebben ze samen vaak de slappe lach. Het is een manier van relativeren die je soms nodig hebt in zo’n situatie denk ik.

Maar er zijn ook emotionele momenten. Zo heeft Ode ’s nachts zin in friet van een fastfoodketen. Die is ’s nachts natuurlijk gesloten, dus bakt Marjolein zelf Franse frietjes. Maar Ode heeft haar door. De fastfoodketen begrijpt het probleem en stuurt een enorm pakket met doosjes en bakjes met hun logo erop. Ik hield het niet droog hierbij. Ook de passages met Ruben van de radiologie vond ik emotioneel. Hoe liefdevol hij met Ode omging! Wow, zo zou iedereen in het ziekenhuis moeten zijn!

Meeslepend en waargebeurd
Marjolein springt van het heden naar het verleden. Het verleden gaat over Ode, bij het heden zit ze bij de therapeut. Na het bezoek van de therapeut wacht een blonde vrouw haar op en dan delen ze samen wijsheden en oneliners. Uiteindelijk komt er een epiloog waarin de laatste antwoorden worden gegeven.

‘Mevrouw uw kind wordt nooit meer beter’ is een meeslepend en waargebeurd verhaal. Het onderwerp is heftig, maar Marjolein brengt het gedoseerd en schrijft toegankelijk. Het raakte me diep!


Reageer op: Mevrouw uw kind wordt nooit meer beter van Marjolein Colenbrander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten