9 september 2016

Omdat ik je zo graag zie van Milja Praagman

Bij een prentenboekententoonstelling (wat een heerlijk lang woord) las en bekeek ik dit prentenboek. Het gaat over Ibi, die met haar oma een dag op stap gaat.

Met de metro gaan oma en Ibi naar de stad. Ibi kijkt haar ogen uit naar al die mensen. Er zijn vlaggen, poppen, etalages en in het park zijn hondjes met jasjes aan. Ook is er een bedelaar, die van Ibi een snoepje krijgt. Thuis vertelt Ibi wat ze allemaal heeft gezien in de grote stad. Oma heeft echter weinig gezien, ze keek vooral naar Ibi, omdat ze Ibi zo graag ziet.

‘Omdat ik je zo graag zie’ is een rijkelijk geïllustreerd prentenboek. De tekst is kort en krachtig, grotendeels draait dit boek dan ook om de prenten. Het thema van dit prentenboek is voornamelijk oma’s liefde voor haar kleindochter Ibi.

Het is een ontroerend en leuk verhaaltje en met de uitgebreide plaatjes ben je samen wel even zoet als je deze met aandacht wilt bekijken. Bij de illustraties is ook gelet op de kleine details, wat de illustraties net dat beetje extra aandacht meegeeft.

De liefde tussen oma en kleindochter staat centraal in dit prentenboek, dit is dan ook een ideaal prentenboek om te lezen bij oma. Het boek heeft ook de juiste lengte om voor te lezen voor het slapengaan.