Paaseitjes zoeken in het AMC van Anne Tel

paaseitjes zoeken in het amc coverTijdens de Leesmarathon kreeg ik het boek Paaseitjes zoeken in het AMC aangeboden. Vaag herkende ik de titel en even later wist ik al waarvan. De schrijfster Anne Tel stond een keer met een interview in Flair en toen had ik er al een keer over gelezen. Anne vroeg me of ik haar boek wou lezen tijdens de Leesmarathon en dat wou ik graag doen! En vandaag deel ik de leeservaring met jullie.

Anne Tel heeft maar één droom: moeder worden. Met een opdringerige Argentijn om zich heen en de prille liefde van Frank besluit ze eerst nog een reis door Azië te maken.

Frank reist haar achterna en na de reis wonen ze al snel samen. Nadat ze 30 is geworden besluit Anne te stoppen met de pil. Ze wil graag samen met Frank een kindje. Na maanden is Anne nog steeds niet zwanger. Ze laat het vallen bij de huisarts en niet veel later stapt ze met Frank in de ziekenhuismolen. Het wordt een tijd van onzekerheid, hoop, afwachten en teleurstellingen. De weg is lang, maar Anne geeft niet op.

Paaseitjes zoeken in het AMC is een ontroerend en waargebeurd verhaal. En ik heb bewondering voor de kracht van Anne. Met een drukke baan rent ze heen en weer naar het ziekenhuis voor behandelingen. En na een behandeling begint het wachten… het wachten op goed nieuws, maar vaak incasseert ze teleurstelling na teleurstelling. Iedereen om haar heen lijkt makkelijk zwanger te worden en zij niet. Om afleiding te zoeken gaat ze vaak met Frank op reis. En besluiten ze samen ook te trouwen! Mooie en liefdevolle momenten worden afgewisseld met de ziekenhuis-verhalen. De vaak klinische en onpersoonlijke aanpak waar Anne steeds mee te maken krijgt. Elke keer een andere dokter die intiem met je bezig is en het blijven hopen op die ene wens: het krijgen van een kindje.

De stijl van Anne is vlot en simpel, hierdoor raak je sneller betrokken bij het verhaal. Tijdens het lezen vroeg ik me af waarom alles maar tegen bleef zitten. De duidelijke spanning die Anne met zich meedraagt in het dagelijkse leven kruipt dan ook tussen de regels door. En ook heb ik af en toe kritisch gedacht, dan dacht ik: Anne, misschien focus je jezelf teveel. Maar aan de andere kant: ik kan mij er ook totaal geen voorstelling van maken wat er door je heengaat. Nu ik het boek uit heb kan ik haar wel beter begrijpen.

Ik denk dat Paaseitjes zoeken in het AMC voor een bepaalde doelgroep een herkenbaar boek zal zijn! Zelf zit ik niet in deze situatie, maar ook dan is het een bijzonder en intiem verhaal!


4 reacties

Reageer op: Paaseitjes zoeken in het AMC van Anne Tel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten